Prof. Ahmet Ercan, Dersim’e giderken gözaltına alındı… Maçoğlu: Takip ediyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ercan hakkında, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı “İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” şeklindeki paylaşımı dolayısıyla “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.

Ercan, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine Elazığ’da gözaltına alındı. Ercan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Gözaltıyla ilgili açıklama yapan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu “‘Deprem İçin Ne Yapmalı- Depremin Öğrettikleri ve Türkiye’ başlıklarıyla düzenleyeceğimiz panele katılacak olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ilimize gelirken Malatya-Elazığ yolunda sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Konuya dair Baromuz ile iletişime geçtik ve süreci takip etmekteyiz. Fakat bu keyfi durum kabul edilebilir değil. Yeter artık. Depremde onca felakete yol açanlar hakkında hiç bir şey yapılmazken bir bilim insanına bunu yapmak doğru değildir.” dedi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendiğini belirtti.
Twitter hesabından açıklamada bulunan Görür paylaşımında şunları ifade etti:
“Meslektaşım Prof.Dr. Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilim adamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor.”

Prof. Ahmet Ercan, Dersim’e giderken gözaltına alındı… Maçoğlu: Takip ediyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA