SES Dersim üyelerinden sürgün protestosu: Adaletsizliğe göz yummayacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan 5 Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesinin basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle sürgün edilmesi protesto edildi. Sürgün açıklaması da polis tarafından engellenmek istendi.

SES’in Dersim Şubesi’nin 21 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirdiği ve Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde kadrolaşma, baskı ve sürgün iddialarına dikkat çekilen açıklamanın ardından kurumun 5 çalışanı sürgün edildi. Sürgün kararı, başta SES olmak üzere sendikalar, kurum çalışanları, sürgün edilenlerin yakınları ve siyasi parti temsilcileri tarafından yapılan bir açıklamayla protesto edilirken; kurulan polis barikatının ardında yapılan açıklamada “Sosyal Hizmetlerde, Siyasi Kadrolaşmaya, Baskı, Sürgün ve Mobbinge Hayır!” pankartı açıldı.

Açıklamada konuşan SES MYK Üyesi ve Eş Genel Başkanı Gönül Adıbelli, sürgünlere tepki göstererek, “Burada 5 arkadaşımız sürgün edildiler. Onlar bu ihtiyaca binaen yapıldı deseler de biz diyoruz ki bunun adı sürgündür. Çünkü bu arkadaşlarımız SES üyesi ve bu arkadaşlarımız bir açıklama yaptıktan sonra sürgün edildiler. Bu bir tesadüf değildir. Hiçbir zaman hukuksuzluk ve adaletsizliğe göz yummadık” diye konuştu.

KESK MYK Kadın Sekreteri Döne Gevher ise, AKP  Hükümetinin uygulamalarına tepki göstererek, “Sosyal hizmet alanı sağlık, kamusal hizmet alanı her geçen gün özelleştirilerek, elimizden alınarak, sermayeye peşkeş çekilerek; iktidarın arka bahçesi haline getirilmeye çalışılan uygulamaya karşı KESK her dönem mücadele etti. Bu dönem de mücadele etmeye devam edecek” dedi.

SES Şube Eş Başkanı Serap Kahraman 21 Aralık günü yapılan eyleme katılan 3 Psikolog, 1 çocuk eğiticisi 4 SES üyesinin tayin talepleri olmadığının görev yerlerinin değiştirildiğini belirterek şu bilgileri verdi:

” Yapılan atamaların ihtiyaca binaen olduğu söylenmiştir. Ancak aynı günlerde ihtiyaç duyulduğu için Pertek’e  gönderilen 4 personelin yerine 2 personel Pertek ilçesinden merkeze çekilmiştir. Ayrıca ihtiyaç olduğu söylenen Pertek ilçesine 2022 yılı içerisinde yapılan yeni atamalardan hiç bir atama veya görevlendirme yapılmamıştır. Yapılan atamalar sendikal eyleme katılan personeli cezalandırmaya yönelik olup, adı sürgündür.”

SES Dersim üyelerinden sürgün protestosu: Adaletsizliğe göz yummayacağız
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA