Tahtacı Alevi köyüne “sizi Müslümanlaştırmaya geldik” diye kaçak Kuran kursu yaptılar: Yıkım kararı çıktı ama sopalarla direniyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege’de Sonsöz gazetesinde yer alan habere göre; İzmir’in Karabağlar ilçesi sınırlarında yer alan Uzundere Köyü’nde sınırlarına geçtiğimiz yıl bir grup, Kur’an kursu ve öğrenci yurdu binası inşa etti. İmar planı olmayan bölgeye inşa edilen Kur’an kursu ve öğrenci yurduyla ile ilgili Karabağlar Belediyesi yıkım kararı alırken mülk sahiplerine de encümen kararıyla birden fazla ceza kesti.

Seçim öncesi gerçekleştirilmek istenen yıkım ise mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi ile yapılamadı. Ancak mahkemenin yıkımla ilgili kararı hukuka uygun bulması üzerine tapuda 4028 ada 6 parsel üzerinde kalan kuran kursu ve öğrenci yurdunun binasının bugün yıkımının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Öte yandan binayı inşa edenler ise yıkıma karşı nöbet tutmaya başladı ve araçlarıyla inşaatın yolunu da kapattı. Binanın yıkıma izin vermeyen kişiler “Siz Kuran’a karışamazsınız. Sonu ölüm olsa da burayı yine yıktırmayız. Biz sizi Müslümanlaştırmaya geldik” diye konuştu.

Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Ege Tahtacı Kültür ve Dayanışma Derneği Uzundere Şubesi Başkanı Süleyman Türkeli, Kur’an kurslarına karşı olmadıklarını belirterek “Alevi Tahtacı Türkmen köyüne yapılmasına ve kaçak yapılmasına karşıyız. Bir ev gibi inşaata başladılar ve sonrasında yükselttiler. Bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Biz cemaatlere karşıyız. Biz cemaatleri de onların yapacağı da kuran kurslarını da köyümüzde istemiyoruz” diye konuştu.

Artı Gerçek’e konuşan Karabağlar Meclis üyesi ve eski Uzundere Mahallesi muhtarı Osman Sarı ise “Burası düne kadar bir Kuran kursu, öğrenci yurdu ya da bir inanç merkezi değildi. Kapısında inşaat malzemeleri, satış deposu tabelası vardı. Kuran kursu ya da öğrenci yurdu tabelası yoktu. Bir anda Kuran kursu olarak lanse edilmeye başlandı. Sarıklı cübbeli insanlar geliyordu. Karabağlar Belediyesi yıkım kararı aldı” ifadelerini kullandı.

Mahkeme kararını hatırlatan Sarı, köylerinde tarikat ve cemaat istemediklerini, yıkıma karşı çıkanların kendi köylerinden olmadığını vurguladı.

Tahtacı Alevi köyüne “sizi Müslümanlaştırmaya geldik” diye kaçak Kuran kursu yaptılar: Yıkım kararı çıktı ama sopalarla direniyorlar
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA