Türkiye Rojava’ya operasyon hazırlığında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Referanduma sayılı günler kala, önce Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı yeni operasyonların sinyalini verdi. Yeni operasyonların Rojava’ya olacağı belirtiliyor. 

Referanduma sayılı günler kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da yaptığı konuşmasında yeni operasyonlar için sinyali vermişti. Sabah Gazetesi’nin yaptığı habere göre operasyonun odağında Rojava var.

Binali Yıldırım’ın NTV yayınında ‘Fırat Kalkanı’ harekatı sona ermiştir, gerek duyulursa başka harekat başlatılır” açıklamasının ardından MGK da geçen hafta düzenlediği toplantı sonrası yazılı açıklama yayınladı ve Fırat Kalkanı Operasyonlarının bittiğini duyurdu.

Fırat Kalkanı’nın bitiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da yaptığı konuşmada Diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepelerine binmek için hazırlıklar yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine PKK, YPG, DAEŞ, FETÖ’ye çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.” Diyerek Başbakandan sonra yeni operasyonların sinyalini verdi.

Sabah Gazetesi duyurdu

Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, operasyonlara ilişkin bir habere yer verdi.

Sınır ötesi ve yurt içinde ikiz harekât isimli Habere göre, MGK ve Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelen istihbarat raporlarında şu an Şengal, Haseke ve Afrin bölgelerinin öncelikli tehdit olduğu değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. Mardin-Şırnak arasındaki askeri birliklerin güçlendirildiği belirtilen haberde, bu güçlerin Şengal bölgesine ve Haseke’ye müdahale edecek şekilde hazır bekletildiği ifade ediliyor.

Yeni harekâtın ismi: Fırat’ın Kılıcı

ÖSO ve TSK’nın Afrin için çok önceden hazırlık yaptığını ve havan topu atışlarının da başladığı söylenen haberde, yeni harekâtın isminin de ‘’Fırat’ın Kılıcı’’ olabileceği belirtiliyor

Irak Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da 3 merkeze “Fırat’ın Kılıcı” adıyla askeri birliklerin indirilmesi planlanırken bir yandan da üst düzey önlem alındığına işaret edilen haberde, jandarma ve emniyet Kilis-Nusaybin-Suruç hattında ve Amanoslar, Karadeniz, Tendürek, Tunceli, Şırnak, Hakkâri ve Diyarbakır’ın kuzeyinde bölgeyi iyi bilen 15-20 kişilik özel timlerin sürekli alanda kalacağı da belirtiliyor.

Öte yandan,  Artı Gerçek’in Rojava’daki kaynaklara dayandırdığı haberinde,  Türkiye’nin yaklaşık 2 ay öncesinden sınıra yoğun yığınak yapmaya başladı kaydediliyor.

Ancak Türkiye’nin daha öncesinde Cerablus, Taşlı Höyük, Hava Höyük, Erşabe, Rai, Şava, Şeverin, Til Cibrin, Marea, Ezaz, ve Bab’ta karakol inşa ettiği de belirtiliyor. Rojavalı kaynaklarına göre Azez’de özellikle hastanenin karargah haline getirildiği ifade ediliyor. Ayrıca Rojavalı kaynaklar operasyonunun 2015’te IŞİD’ten geri alınan Urfa’nın Akçakale ilçesi sınırındaki Tel Abyad kasabası üzerinden askeri müdahale olabileceği öngörüsünde bulunuyor. Ancak aynı kaynaklar operasyonun zamanlaması veya yapılıp yapılmayacağına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmuyor. Genel kanı, 16 Nisan öncesi böyle bir operasyonun gündeme getirilmesinin referanduma dönük yatırım olduğu yönünde. Erdoğan’ın bu söylemlerle özellikle uluslararası güçlere baskı yaratmayı amaçladığını belirtenler de var.

 

Türkiye Rojava’ya operasyon hazırlığında
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA