Tutuklu HDP’li vekillerden çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tutuklu olan HDP’li vekiller Meral Danış Beştaş ve Selma Irmak cezaevlerinde süren açlık grevleriyle ilgili duyarlılık çağrısı yaptı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Açlık grevi eylemimiz tek kelime ile “Hukuka ve yasaya uyulması çağrısı’dır. Nitekim, açlık grevindeki mahpusların talepleri insani ve hukukidir. Talebimiz; süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin başlangıç dayanağı olan, cezaevlerinde gayri insani ve onur kırıcı uygulamalara son verilmesidir” ifadelerini kullandı.

HDP’den yapılan açıklamaya göre HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve HDP’li Beştaş, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevleri hakkında birer mesaj gönderdi. Şakran Kadın, Sincan Kadın, Tarsus Kadın cezaevleri ile Şakran T1, T2, T3, T4, Tekirdağ T1, Bolu F Tipi ve Hatay T Tipi cezaevlerinde 17’si kadın toplam 76 tutuklunun açlık grevine devam ettiklerini belirten HDP’li Irmak’ın açıklaması şöyle:

“Kimi cezaevindeki tutsaklar, cezaevlerindeki tecride ve yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek ve Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden hükümetin politikalarına dikkat çekmek amacıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlamışlardır. Bugün itibariyle kimi cezaevlerinde 50. gününe yaklaşan ve süresiz dönüşümsüz devam eden açlık grevlerine hükümetin iyi niyetle yaklaşmaması ve baskı politikasını artırması sonucunda cezaevindeki milletvekillerimiz de dönüşümlü olarak greve destek vermektedirler. Sivil toplum örgütleri ve demokrasi güçleri başta olmak üzere tüm halkımızı cezaevlerindeki hak ihlalleri konusunda ve süresiz dönüşümsüz devam eden açlık grevleri konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Yine hükümeti derhal OHAL’i kaldırmaya, cezaevleri üzerindeki tecrit ve baskı politikalarına son vermeye ve Kürt sorununun çözümü noktasında demokratik kanalları açarak barış ve diyalogu esas almaya çağırıyoruz.”

HDP’li Beştaş ise kendisinin de destek verdiği açlık grevleri hakkında şunları kaydetti:

“Bizler bugün açlık grevinin dördüncü günündeyiz. Şakran Cezaevi başta olmak üzere Tekirdağ Cezaevi ve diğer cezaevlerinde devam eden açlık grevleri artık ölüm sınırına dayanmıştır. 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle başlatmış olduğumuz açlık grevi eylemimiz tek kelime ile “Hukuka ve yasaya uyulması çağrısı’dır. Nitekim, açlık grevindeki mahpusların talepleri insani ve hukukidir. Biz milletvekillerinin, şahsımıza yönelik hiçbir talebi bulunmamaktadır. Talebimiz; süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin başlangıç dayanağı olan, cezaevlerinde gayri insani ve onur kırıcı uygulamalara son verilmesidir.”

Tutuklu HDP’li vekillerden çağrı!
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA