Dersim’de avcıların kaldığı öğretmenevi önünde protesto açıklaması: Avcılık cinayettir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersimliler, yaban hayvanlarını katletmek için Dersim’e gelen avcı grubunun kaldığı Atatürk Mahallesi’nde bulunan öğretmenevi önünde açıklama yaparak avcılara tepki gösterdi.

Dersim’de avcılık faaliyetlerinin artması nedeniyle Dersim Doğa Kültür Derneği ve Dersim Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Avcıların konakladığı Tunceli Öğretmenevi önünde yapılan açıklamaya Dersim Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Açıklamayı Dersim Doğa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksel kamuoyuyla paylaştı.

DOĞAMIZ TAHRİP EDİLİYOR

Son yıllarda avcılık maskesi altında ilimizde hem yurt içinden hem yurt dışından çok sayıda avcının geldiğini belirten Dersim Doğa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksel, “Bu durum doğamızı ciddi derecede tahrip etmiştir. Bizim inancımızda Hızır’ın geyikleri dediğimiz keçilerimize yönelik bu faaliyetleri protesto etmek için burada toplandık. Bir yandan doğanın talanı, diğer yandan yaban hayatı yok etmeye yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor” dedi.

BU İNANÇ BİZE ATALARIMZDAN MİRASTIR

İlimizde çeşitli ihaleler yapılarak avcılığa yasal statü kazandırıldığını hatırlatan Yüksel, “Avcılığın bir spor olarak maskelenerek yaban yaşamının katledilmesine seyirci kalınmaktadır. Biz Dersim halkının inancında, kültüründe tartışmasız her canlı bizler gibi yaşam hakkına sahiptir. Özellikle doğada sahipsiz olan hayvanların yaşamları boyunca birçok saldırıya maruz kalmaları bizler tarafından kutsallaştırılmıştır” ifadelerini kullandı. Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü; “Atalarımızdan bize miras kalan bu inancı ve kültürü bizden sonraki nesillere bırakmak boynumuzun borcudur. Buradan bir kere daha haykırıyoruz. Yerli yabancı ayrımı yapmadan avcılara diyoruz ki; Avcılık bir cinayettir. Bundan vazgeçin. Her canlıya saygı duyun. Saygı duyun ki, sizin çocuklarınız ve torunlarınız da sizlerle guru duysun.”

Dersim’de avcıların kaldığı öğretmenevi önünde protesto açıklaması: Avcılık cinayettir
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA