Lice’de 14 yaşında çocuğa işkence: Bir gözünü kaybetme tehlikesi var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Licê’de polis şiddetine maruz kalan 14 yaşındaki Y.D.’ye yönelik haberin yayınlaması ardından gelen tepkiler üzerine Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuğun ailesi ve avukatını ifadeye çağırdı.

Öte yandan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş Y.D.’nin bir gözünü kaybetme riski taşıdığını belirterek “Hala polisler görevde ve gün boyu çocuğun ailesi şikayetinden vazgeçsin diye tehdit ediliyor” dedi.

Diyarbakır’ın Licê ilçesinde dün akşam 10 yaşında bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli bir çocuk, kaçırılarak işkence edildi. Kaçırılan Y.D.’ye  “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek darp edildi. Hastanelik edilen çocuk, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakıldı. Gece karanlığında bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuk, bir gözünü kaybetme riski yaşıyor.

Mezopotamya Ajansı (MA) işkence gören çocuğun ailesi ve avukatı ile yaptığı röportajın basına yansıması ardından gelen tepkiler üzerine  Lice Cumhuriyet Başsavcılığı, darp edilen çocuğun ailesini ve avukatını arayarak ifadeye çağırdı. (Mezopotamya Ajansı)

Lice’de 14 yaşında çocuğa işkence: Bir gözünü kaybetme tehlikesi var
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA