Ziyarette ticaret olmaz…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alevi ocak pirleri Munzur Gözelerinde bir araya gelerek “Ziyarette ticaret olmaz” dedi. Munzur Gözeleri’nde yapılmaya başlanan projeye karşı yapılan Birlik Cemine çok sayıda kurum temsilcisi ve halk katıldı..

Birlik Ceminde hazır bulunan ocak evlatları Dewres Cemal Ocağından Hıdır Rakip, Kureyşan Ocağından Bava Şervan, Kureyşan Ocağından Turabi Genç, Bava Mansur Ocağından Yaşar Toprak ve Dewres Cemal ocağından Hayri Şanlı, Munzur Babanın  darında durup, kutsal mekanların ticarileştirilmesine rızalık göstermeyeceklerini söylediler.

Konuşmaların ardından tutulan cemde semaha duruldu ve Dersimli kadınların getirdiği lokmalar pay edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından toplamda 8 milyon TL bütçe ayrılan projenin ziyareti ticarileştireceğine dair kaygıların dile getirildiği etkinlikte, gözelerin doğal haliyle gelecek nesillere bırakılması görüşü dile getirildi…

Dersimlilerin yoğun ilgi gösterdiği Birlik Cemine, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Parti Meclisi Üyesi Nesimi Aday, Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, Dersim Araştırmaları Merkezi başkanı Selman Yeşilgöz, gazetemiz yazarlarından Hüseyin Ayrılmaz ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Ziyarette ticaret olmaz…
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA