Başkan filminin başrol oyuncusu Diren Polatoğulları’nın dilinden memleketi Dersim ve hayatı…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ovacık belediye seçimlerinde kıran kırana yarışan iki adaydan Fikri Donsuz’u canlandıran Diren Polatoğulları, filmini ve kendisini anlatıyor.

Gazete Oksijen’e konuşan Polatoğulları; Dersim Ovacıklı. İşte Polatoğulları’nın dilinden kendi hikayesi ve Başkan filmi:

● Babam, Tunceli Ovacık’lı. 1300 rakımlı Ovacık yüksek, ulaşımı zor bir yerdir. Çok güzel bir doğası ve yaban hayatı vardır. Akarsular, nehirler, dağlar ve oradaki hayvanlar kutsal olarak görülür. Biz de filmimizi oraya götürdük. Çok büyük uğur ve şans getireceğini düşünüyorum o yörenin filmimize.
● Fikri Donsuz, oranın mevcut belediye başkanı. Önceki seçimi bir şekilde kazanmış. Eşinin ailesi güçlü bir aile, bir aşiret. Ama kötü bir yönetim sergiliyor. Halkçı değil, emekten yana değil. Önümüzdeki seçimi kazanacağını düşünüyor. Bir başka başkan adayı ile mücadelesiyle birlikte halkın yaşayış tarzını göreceksiniz.

● Fatih Mehmet Maçoğlu (Tunceli Belediye Başkanı ve eski Ovacık Belediye Başkanı) ile tanıştık. Birkaç kere de beraber oturduk, yedik içtik. Sağolsun bize yardım etti. Setimize ziyarete de geldi. Ama sadece Maçoğlu değil tüm göre halkı bize çok yardımcı oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bir sürü oyuncu kullandık oradan hepsi de çok uyumlu ve iyilerdi.
● Fikri Donsuz anlaşılması zor bir adam. Mevcut belediye başkanı ve yolsuzluk yapıyor. Adi bir adam. Sürecin böyle devam etmesini ve yeniden seçilmeyi istiyor. Hiçbir şey yapmadan, başarıya ulaşmak isteyen bir adam. Ruhsal olarak bozuk ama eğlenceli bir adam. Ablası, karısı, çocuğu, herkes bir garip.

“Yazı Tura’da Uğur Yücel’le çalıştım, oyunculuk içime işledi ve 1,5 sene sonra oyuncu oldum…”

● Sokaktaki insanlarla aram iyi. Herkes çok sempatik yaklaşıyor bana. Yalı Çapkını tabii çok reyting aldı. İnsanların bu ilgisi hoşuma gidiyor.
● Erciyes Üniversitesi Nevşehir kampüsünde işletme okudum. 25-26 yaşında İstanbul’a geri döndüm. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girdim dört sene de orada okudum. 2010’dan beri dizi film sektöründe çalışıyorum.
● Yaş dediğimiz şey bizim uydurduğumuz bir şey. Yaşa ve zamana inanmıyorum. İnsanın canı ne zaman ne isterse onu yapmasını diliyorum.
● Öğrenciyken çok çalıştım. Herkes de çalışsın. İşletme okurken oyunculuğa ilgim yoktu. Film izlemeyi çok seviyordum ama oyuncu olacağımı hiç düşünmüyordum. Okulum Kapadokya turizm bölgesinde olduğu için organizasyonda, şarapçılarda çalıştım. Bir cafe işlettim. Beş- beş buçuk ay da Londra’da restoranda çalıştım.

● Work and Travel programıyla Alaska’ya gittim. 5,5 ay balık fabrikasında balık temizledim. Balık fabrikasının 370 kadar personeli vardı. Orada yılın işçisi seçildim. Alaska doğası muhteşem. Herkese tatil için gitmelerini tavsiye ederim ama balık temizlemeyi değil.
● Yazı-Tura filmi Kapadokya’da çekiliyordu. Film ekibi okula geldi, Uğur Yücel’le çalıştım. Bir hafta boyunca yakın temasta bulununca içime işledi. Hemen o an karar vermedim ama 1,5 sene sonra okulum da bitince, “ben oyunculuk yapacağım” dedim.

“Pandemiden beri sinemaya gitmeyeli çok oldu…”

● Yaşar Kemal’i çok severim. Anadolucu olduğum için. Murathan Mungan’ı çok seviyorum. En son Soğuk Büfe’sini okudum, şiirlerini de çok seviyorum. Cemal Süreya’yı çok severim.
● Pandemiden bu yana sinemaya gitmeyeli çok oldu. İki gece önce Stanley Kubrick’in Dr. Strangelove’ını izledim. Bayıldım! Bu yaşa kadar neden izlememişim? Harikaydı.
● Ozark ve Succession izliyorum.
● Müzikle aram çok iyi. Oyunculukta da çok kullandığım bir şey; çalışırken özellikle. Aynı şarkıyı defalarca kez dinleyip rol çalıştığım oluyor. Rock da, Türk halk müziği de arabesk de severim, Rock-arabeskçileri çok severim. Duman, Gaye Su Akyol.. Sting de dinlerim Bon Jovi de. Bir şarkı açarım ikincisi bambaşka bir şarkı olabilir. En son Kenan Doğulu konserine gittim.
● En son, Bülent Çolak, Fatih Koyunoğlu ve Erdem Akakçe’nin oyunu Meçhul Paşa’yı izledim.
● Basketbol oynuyorum fırsat buldukça. Masa tenisi oynuyorum. Ama günlük bir rutinim yok. Beşiktaşlıyım. Basketbol, futbol, hentbol, voleybol karşılaşmalarını izleyemesem de neticeyi muhakkak öğrenirim.
● Asya ülkelerini, Vietnam, Tayland buraları görmek istiyorum.
● 13 yıldır evliyim. 11 yaşında bir kızımız var. Orta bire yani beşinci sınıfa gidiyor.

 

Başkan filminin başrol oyuncusu Diren Polatoğulları’nın dilinden memleketi Dersim ve hayatı…
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA