CHP Dersim merkezde seçim sonucuna itiraz etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Dersim İlçe Örgütü, Dersim merkez belediye seçim sonuçlarına dair itirazda bulundu.

31 Mart’ta yerel seçim sonuçlarına göre Dersim’de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Belediye Eşbaşkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Orhan 6 bin 761 oyla seçimi kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ali Mustafa Çelik ise 5 bin 604 oyla ikinci oldu.

Seçim sonuçlarına ilişkin olarak CHP İlçe Örgütü, İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

İtiraz talebine dair CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yoluk, “Partimizin görevlendirdiği sandık kurulu üyelerinin vermiş oldukları bilgiler doğrultusunda itirazı belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelikleri için yaptık. Sandık başkanlarımız bize ilettikleri durumlara ilişkin seçim günü itirazda bulunmak istemişler fakat tutanak tutulmamış. Seçmenlerimizin çoğu yaşlı olup ve okur yazar olmadığı için oy verme işleminde birçok karışıklık olmuş. Birçok oyumuzun bu şekilde kaybolduğunu düşünüyoruz. Bu seçmenlere refakate yasa gereği sandık kurulu başkanı izin vermemiş. Ancak başkan bu durumlarda siyasi partilerin amblemlerini tarif eder, ilgili şahıs bu şekilde oyunu kullanır. Bize gelen talepler doğrultusunda belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeleri için ilçe seçim kurulu başkanına yazılı olarak müracaatta bulunduk. Merkez ilçe seçim kurulu toplanacak, tekrar değerlendirmeye tabii tutup tutmayacaklarına ilişkin karar verecek” dedi.

“İTİRAZ SEBEBİYLE MAZBATALARI ALAMADIK”

DEM Parti Dersim İl Eş Başkanı Özcan Gürtaş itiraz sebebiyle belediye eş başkanlarının mazbatayı alamadıklarını belirterek “Van’da ve diğer yerlerde DEM Parti’nin kazandığı belediyelere dönük hukuk dışı uygulamaların bir sonucu olarak Dersim’de de böyle bir itirazın olmasını kabullenemiyoruz. Çünkü CHP Genel Merkezi’nin yaptığı açıklamayla yereldeki pratiğin birbiriyle zıt olması kabul edilir bir şey değil. İtirazla sonucun değiştirilemeyeceği bir seçim sonucu var. Belediye eşbaşkanlarımız yapılan itiraz gerekçesiyle mazbatalarını alamadılar. Buna ek olarak bazı basın yayın organlarında başkanımız Cevdet Konak’ın geçmiş seçim sürecinde yapmış olduğu konuşmalardan alıntılarla manşete taşınarak hedef gösterilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz.” dedi.

CHP Dersim merkezde seçim sonucuna itiraz etti
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA