DEM Parti’den adaylık başvurusu yapan Alaeddin Erdoğan: Kangrenleşen yönetme anlayışından kendimizi de kentimizi de kurtaracağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye başkan aday adaylığı başvuruları almaya devam eden DEM Parti Dersim İl Örgütü’nde bugün bir başvuru daha gerçekleştirildi. Alaeddin Erdoğan aday adaylığı gerekçelerini anlatarak başvurusunu yaptı.

Geçen hafta iş kazasında ağır yaralanan ve halen yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren belediye emekçisi Zülfü Çelikdemir’e acil şifalar dileyen Erdoğan, “Partimiz son seçimlerden sonra halkımızdan gelen eleştirileri dikkate alarak demokrasi hamlesi başlatmıştır. Demokrasinin ağır darbe aldığı ülke koşullarında bu hamlenin demokratik siyasete önemli ölçüde katkı sunacağı inancını taşıyorum.” dedi.

Alaeddin Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Demokratik siyaset ve yaşama güç katmak adına yüze yakın merkezde yüz bine yakın delegenin katılımı ile tüm seçim bölgelerimizde bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Dersim’de de önümüzdeki haftalarda bu demokrasi şölenini yaşamış olacağız. Şimdiden halkımızı ve delege arkadaşlarımızı bu coşkulu şölene katılmaya davet ediyorum. Ön seçime katılacak ve aday adaylık için başvuran tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.

Dersim’in sorunlarını sizlerle birlikte yaşayarak görüyorum. Çocukluğumdan beri İl il köy köy gezmediğim noktasının kalmadığı kentimiz, belediyeleştiği 1945’ten günümüze dek sorunlarla boğuşuyor: Rutin ve güncel yaşamsal sorunları bir yana bırakırsak temel sorunlarımızı özetle şöyle sıralayabiliriz:

Bilim insanları kentimizin iki büyük fay hattı üzerinde kurulduğunu ifade etmektedirler. Dersim’in şubat depremini de aşan büyük bir risk altında olduğu dile getirilmektedir. Halkımızın bu konudaki sahipsizliğinin ve tedirginliğinin farkındayız. Bu alanda çalışmalar ve hazırlıklar hızla ve öncelikli olarak başlatılmalıdır.

Bir diğer sorunumuz sivil toplum örgütleriyle barışık, onları harekete geçiren, sivil toplum örgütleriyle ortaklaşan bir yönetim anlayışına duyulan ihtiyaçtır. Belediyemiz, halk meclisleri ile bütünleşerek çalışmalı ve kentin tüm dinamikleri tek bir masa etrafında birleşebilmelidir.

Gençlerimizin ve genç ailelerimizin Kanada kapılarında çektiği ızdırapların ve yaşadıkları Dersim hasretinin farkındayız. Gerek siyasi baskılar gerekse ekonomik nedenlerle yaşanan bu göçü önlemek hepimizin görevidir. Bir an önce bu göçü masaya yatıran çalıştaylar ve paneller düzenleyerek çözüm yollarını tartışmalıyız. Eşsiz doğası ile tarihsel ve kültürel mirasıyla, su kaynaklarıyla, kış ve yaz turizmiyle, hayvancılık ve tarımıyla benzersiz özellikler sahip memleketimizi herkesin mutlu olduğu bir şehre dönüştürmek hepimizin elindedir.

Kentimiz giderek büyüyor, arıtma sistemi kapasite olarak artık yanıt vermiyor. Altyapı sorunları için çözümler üretmek zorundayız. Dersim’in ulaşım sorunlarını detaylı planlarıyla şeffaf bir şekilde çözüme kavuşturmalıyız.

Sokak hayvanları ve yaşam haklarına dair sorunları konuşmalıyız. Doğayı koruyan ekolojik üretimleri ve bu üretim güçlerinin kooperatifsel örgütlenme kurumlarını konuşmalıyız. Dersim’deki sanayiciler ile diasporadaki Dersimlilerin kentteki üretimde paydaş olacakları projelerin sayısını artırmalıyız.

Dilimizi, inancımızı ve tarihimizi anlatan toplumsal hafıza merkezlerini inşa etmeliyiz.
Engelli arkadaşlarımızın kentte yaşadığı sorunların farkındayız, bu sorunlar acilen çözümlenmelidir.
Yerel yönetimlerde kadın temsiliyetini ön plana çıkarmalıyız. Cinsiyet özgürlükçü bir toplum yaratma bilinci ile yerel demokratik yönetim modeli ile kadın özgürlüğünü ve toplumsal özgürlüğü kadın yoldaşlarımızla birlikte yaratacağımıza inanıyorum.

Lise çağındaki öğrencilerin bile hayallerini yurt dışına göre kurduğu kentimizde, istihdam olanaklarıyla çocuklarımızın yaşama ve hayata dair umudunu hep birlikte çoğaltmalı ve arttırmalıyız.

Biz bu sistemden ve kangrenleşen yönetme anlayışından kendimizi de kentimizi de kurtaracağız. Bu konuda öncelikle kent gençliğimize ve üniversite gençliğimize sonsuz güveniyoruz.

Gençlik değişecek derse değişir gerçeğinden hareketle gençlerin yerel yönetim süreçlerine katılmalarını sahiplenmelerini temel bir zorunluluk olarak görmekteyiz.

Sonuç olarak her karış toprağı UNESCO kültür mirasına girecek değerdeki bu eşsiz doğayı korumak ve yaşatmak gelecekteki nesile emanet etmek boynumuzun borcu olsun.
Kültürümüzü, inancımızı, dilimizi ve kimliğimizi korumak boynumuzun borcu olsun.

Tarih bilincimize, hafızamıza kısaca özümüze yapılan her türlü hoyratça yağma ve talana son vereceğiz. Dersim zorun dilinden, zorbanın elinden çok çekti. Artık buna dur diyeceğiz.

Önümüzdeki süreçte yukarıda özetlediğim şehrimizdeki tüm sorunları, çözümleri ve projeleri tüm detayları ile sizlerle birlikte tartışacağız ve konuşacağız. Tüm aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum. Hep birlikte mutlaka kazanacağız.

Xızır yar ve yardımcımız olsun.

DEM Parti’den adaylık başvurusu yapan Alaeddin Erdoğan: Kangrenleşen yönetme anlayışından kendimizi de kentimizi de kurtaracağız
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA