EMEP’ten Dersim açıklaması: SMF ile ilerleme sağladık ancak DEM Parti ile görüşmeler tıkandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EMEP Partisi Dersim İl Örgütü, il binasında toplanarak yerel yönetimlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya bir çok partili katıldı.

Emekten yana bir belediyeciliğin uygulanmasının tüm ülkede örnek alınacak bir gelişkinlikle yürütmek üzere Emek Partisi olarak aday olduklarını söyleyen EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin “Elbette Partimiz bugüne kadar savunduğu anlayış, politik çizgisi gereği en geniş halk güçleriyle birlikte, ortak bir yönetim gücü oluşturarak, halkımızın her alandan gelen temsilcilerinin katılımı ve ittifakıyla halkçı bir yerel yönetim oluşturarak, birlikte kazanmak ve başarmak istiyor” dedi.

‘HALKIMIZ OLUP BİTENLERİN FARKINDA’

Halkın bütün bu olup bitenlerin, iktidar cephesindeki hesapların, burjuva düzen muhalefetinin açmazlarının ve çaresiz politikalarının farkında olduğunu söyleyen EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin “Bizler Dersim halkı olarak yıllardır iktidarın kuşatmasına, olmadık baskı ve oyunlarına, politik hamlelerine rağmen itaat etmedik, etmeyeceğiz! Emeğimize, özgürlüklerimize, demokratik haklarımıza, inanç ve geleneklerimize sahip çıkarak onurlu tutumumuzu sürdürdük, sürdüreceğiz. Halkımızın bu seçimde de aynı sahiplenme ve sorumlulukla hareket ederek kendi gibi olan, kendi içinden çıkmış halk temsilcileriyle yeni bir yerel seçim sürecini başaracağına inanıyoruz” dedi.

‘ALTERNATİF OLUŞTURMA ÇABASINDA OLDUK’

Emek Partisi olarak; bugüne kadar emekten yana, demokratik ve halkçı yerel yönetim ve belediyecilik anlayışıyla hareket ederek, halk kesimlerinin en geniş ittifaklarını oluşturarak bir alternatif oluşturma çabasında olduklarını söyleyen Tekin “Bulunduğumuz Belediye yönetiminde ya da yönetim dışında kaldığımızda da bu sorumlu politik çizgiyi savunduk. Bu süreçte gözettiğimiz yegane kaygı, halkımızın sorunlarının çözümü için kendi güçleriyle harekete geçmesi, örgütlenmesi, bu mücadele içinde birleşmesi; bütün ülke halklarına örnek olacak bir politik tutumun egemen hale gelmesiydi” diye konuştu.

‘BU HALK MEVZİSİ ELE GEÇİRİLMEK İSTENİYOR’

Dersim, kendi özgünlükleriyle “tek” sayılabilecek bir kent olma özelliğini sürdürdüğünü söyleyen Tekin, “Bu nedenledir ki devlet kurumları, üniversitesi, etkisine aldığı inanç kurumları yöneticileriyle, göçün etkilediği toplumsal yapı ve dokunun değişim beklentileriyle, bu halk mevzisi ele geçirilmek istenmektedir. Elbette halkımız buna izin vermeyecektir. Partimiz ve bu kentin emek, demokrasi güçleri geçmişten gelen birikim ve dirençleriyle bu seçimlerde de halkçı ve demokratik bir belediyeciliğin kazanılmasının, Faşizmin püskürtülmesinde ki değerinin farkında olarak hareket edecektir” şeklinde konuştu.

‘EMEKTEN YANA BİR BELEDİYECİLİĞİ SAVUNUYORUZ’

Emek Partisinin; rant ve ticaret anlayışıyla soygun ve istismar aygıtlarına dönüştürülen, halk iradesini tanımayan belediyecilik anlayışı karşısında bir mücadelenin temsilcisi olduğunu söyleyen Tekin “Bizim savunduğumuz emekten ve halktan yana belediyecilik, her türlü hizmetin halkın çıkarlarının gözetilerek yürütüldüğü; halkın seçtiği yöneticileri yine halkın denetlediği, piyasacılığın, rantçılığın değil halkçı toplumcu bir hizmetin gereği kamusal hizmetlerin en ucuz şekilde halka ulaştırıldığı bir belediyeciliktir. Çalışan emekçilerin haklarının en önde ve tartışılmaz bir yer verildiği, kent yaşamı ve yerleşim planının, deprem önlemlerinin, çevresel değerlerin halkın ihtiyaçları doğrultusunda rızası ve katılımıyla belirlenip savunulduğu, çocukların, gençlerin, kadınların korunması ve eşit haklarının teslim edilmesini gözeten bir belediyeciliktir” ifadelerine yer verdi.

‘EMEP OLARAK ADAYIZ’

Böylesi bir belediyeciliğin uygulanmasının tüm ülkede örnek alınacak bir gelişkinlikle yürütmek üzere Dersim Belediyesini emek esaslı oluşturmak üzere Emek Partisi olarak aday olduklarını söyleyen Tekin şöyle devam etti: “Elbette Partimiz bugüne kadar savunduğu anlayış, politik çizgisi gereği en geniş halk güçleriyle birlikte, ortak bir yönetim gücü oluşturarak, halkımızın her alandan gelen temsilcilerinin katılımı ve ittifakıyla halkçı bir yerel yönetim oluşturarak, birlikte kazanmak ve başarmak istiyor. Dersim’in işçilerine, üretici köylülerine, kamu emekçilerine, esnafına, emeklisine; gençlerine ve kadınlarına, inanç çevrelerine, odalarına, kooperatiflerine ve birliklerine çağrımızdır: Emekten yana demokratik ve halkçı bir yerel yönetim programını, hep birlikte saptamak ve hayata geçirmek üzere birleşelim! Birlikte kazanacağız, halkımız kazanacak”

‘SMF İLE İTTİFAK KONUSUNDA İLERLEME SAĞLADIK’

Açıklamanın ardından basın mensuplarının ‘ittifak’ sorusunu yanıtlayan Tekin, Sosyalist Meclisler Fedarasyonu (SMF) ile yaptıkları ittifak görüşmelerinde bir ilerleme kat ettiklerini ancak DEM Parti ile bir tıkanma yaşadıklarını söyledi. Zamanın dar olmasına rağmen ittifak çağrılarını sürdürdüklerini söyleyen Tekin, EMEP’in seçime girme taktiğinin halkın eğilimi olduğunu da söyledi. Tekin, yıllardır güçlü bir ittifakı savunduklarını belirterek halkın geniş kesimlerinin de en geniş ittifakı kurma çağrısı yaptıklarını aktardı. Tekin, il merkezinde en geniş ittifakı sağlayamasalar dahi ilçelerde ki ittifak görüşmelerinde esnek davranılması çağrısını da yaptı.

EMEP’ten Dersim açıklaması: SMF ile ilerleme sağladık ancak DEM Parti ile görüşmeler tıkandı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA