Dersim HDP mitingiyle doldu taştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla Dersim Seyid Rıza Meydanı doldu taştı.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla Dersim Seyid Rıza Meydanı’nda gerçekleşecek olan mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Aralarında, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili adayı Erdal Ataş, HDP İstanbul Milletvekili adayı Hasan Gülüm, HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, HDP Dersim milletvekili adayları Alican Önlü ve Edibe Şahin, Dersim Belediye eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun’da bulundu. Meydanı hınca hınç dolduran yurttaşlar, miting alanında ki bina ve ağaçlara çıktı. Kimi yurttaş cafe çatılarında mitingi izlerken kimisi balkonlarda izledi.

 

Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan, , HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, “Tarihin nice zulümlerine direnmiş 38 katliamını yaşamış asla kimliğinden ödün vermeyen düşmana korku salan direnişçiler,  Meral Kara, Sefagül, Nurşen, Sakine, Leyla, Fidan, Kobane direnişinin fedaisi yiğit kadın Arin mirxan, Sibel Bulut şahsında yaşam ilkelerini ‘jin jiyan azidi’ diyerek tüm yoldaşlar adına HDPnin faşistlere asla ödün vermeyen İbrahim Kaypakkaya özgürlüğün ateşi Mazlum Doğan biz buraya ölmeye geldik diyen Mahir Çayan, Denizler, Mazlumlar Yusuflar Kürt Halkı Önderi Sayın Abdullah Öcalan şahsında yaşasın devrimci dayanışma” dedi.

 

Seçimler de son 3 güne girildiğini zalimlerin bugün mücadelelerinden korkanların bir kişiyi katlettiğini ifade eden Aydınlar, Nice yurttaşlara saldırıldığını, kendilerinin sakinliğini koruduğunu belirterek, “Bizler 7 haziran günü bu ülkede tecavüzcüleri katilleri besleyenlere inat devrimcilere dönük operasyonlara karşı barajları yıkmaya söz veriyoruz” dedi.

 

İktidara seslenen Aydınlar, “Sizin TOMA’larınız, biber gazlarınız varsa bizde de halkların, işçilerin, köylülerin ve ezilenlerin yüreği var. Bizde olan yürek aslanların, İbrahim Kaypakkayaların, Arin Mirxanların Sibellerin yüreğidir. Bizler her yerdeyiz. 3 gün kaldı bizler çok seçimler gördük bizi kurtaracak olan kendi kollarımızdır” şeklinde konuştu.

 

HDP İstanbul Milletvekili adayı Hasan Gülüm ise, Dersim’de siyaset yapmanın zorluğunu ifade ederek, “Biz siyaseti Dersim’den çıkan önderlerden öğrendik. Bu seçimlerde sizlere kime oy vereceğinizi söylemek sizlere haksızlık yapmış oluruz” dedi.

 

Bu ülkede yaşanan sorunlardan biride Kürt ulusal sorunuydu diyen Gülüm, halkların kardeşliğini kuru bir laf olduğuna inanıldığını, kendilerinin halkların kardeşliği, halkların eşitliği olarak görüldüğünü söyledi. “Sizler bu ülkede Dersim’e sefer olur zafer olmaz diyenlerin ardıllarısınız” diyen Gülüm, farklı renklerden farklı kimliklerden olan bir parti olduklarını, yaşanılan baskıların ve şiddetlere karşı durmak en temel görevleri olduklarını kaydetti.

 

 

HDP İstanbul Milletvekili adayı Erdal Ataş, Dersim’in tarihinde direniş olduğunu ifade ederek, direnişin sebepsiz olmadığını, direnişin yıllarca devlet tarafından yapılan baskılara karşı olduğunu belirtti.

 

Dersim’in saldırı politikalarına kaşı direnişi, yüzyıldır coğrafyada bu halka devletin gösterdiği baskı ve terör sonucunda olduğunu söyleyen Ataş, “Birde 12 13 yıllık süreçte hem Kürdistan da hem de Türkiye’de faşist karakter üzerinden halklara büyük zulümler yapıldı. Sürdürdüğümüz mücadelenin sonunda elde ettiğimiz mücadele yok sayılmaya çalışılıyor” dedi.

 

“Kemalist iktidar hangi politikalarla nereye saldırdıysa AKP’de aynı şekilde devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de direniş inancını devam ettireceğiz” diye belirten Ataş, seçim sürecinde herkesin üzerine düşeni yapacağını vurguladı. Herkesin tek başına kurtuluşun olmayacağını anladığını söyleyen Ataş, AKP faşist diktatörlüğünün getirmek istediği tüm baskılara karşı çıkılacağını ifade etti.

 

 

HDP’nin renklerine bakıldığında kazanıldığının görüldüğünü ifade eden HDP Dersim adayı Edibe Şahin ise, “Yıllardır egemenler bu renkleri birbirimizden çalmıştı. Şimdi HDP’de birlikteyiz. Dersim’in kültürü tüm farklılıklara rağmen kendi kendini yönetmiş özerk bir yapıya sahipti. HDP’nin projesinde uğrunda çok büyük bedeller verdiğimiz adaletin, özgürlüğün, eşiğinde tekrar beraberiz” dedi.

 

İçerde, dışarıda, sokakta, evde her nerede olunursa olunsun özgürlüğün ne demek olduğunun iyi bilindiğini belirten Şahin, “Her birimiz farklı farklı yerlerde özgürlük mücadelesi yürüttük. Farklı konuşsak da farklı düşünsek de ezilenler, kimlikler, dinler, inançlar bir aradayız. Güçlüyüz örgütlüyüz. Barajları yıka yıka geliyoruz” şekinde konuştu.  

 

Şahin’in ardından konuşan HDP Dersim adayı Alican Önlü, iktidarın kendilerinden korktuğunu, nedeninin herkesin el ele tutuşması herkesin bir arada olduğunundan kaynaklandığını belirtti.

 

Başarılacağına inanıldığını ifade eden EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, karşılarında mücadele edilen ceberut devlet ve temsilcilerinin olduğunu ifade etti. “Mücadele ediyoruz yine de yorgun değiliz. Umudumuz her geçen gün artıyor” diyen Gürkan, iktidarın karşısında kendilerinin umudu ilmik ilmik ördüklerini kaydetti.

Dersim HDP mitingiyle doldu taştı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA