Categories: DersimPolitika

Dersim İttifakı, Pertek’te seçim bürosu açtı: Bu seçim sadece belediye seçimi değil, bir rejim seçimidir

Dersim İttifakı, Pertek’te seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu, EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, SMF MYK Üyesi Mahir Gürz, eski Dersim Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, Pertek Belediye Başkan adayı Kenan Çetin, Dersim İttifakı bileşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Pertek’i 10 yıldır AKP ve burjuva muhalefetinin yönettiğini ifade eden EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Pertek’te geleneği güçlü olan bir partiyiz. 50 yılı aşkın bir süredir bu topraklarda demokrasi, barış ve sosyalizm mücadelesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde pratik olarak belediye yönetiminde olduk. On yıl boyunca belediyecilik yaptık, olumlu yaptığımız şeyler yanında, eksik kaldığımız taraflar da var. Bunlardan ders çıkararak hareket ediyoruz. Eksikliklerimizi görüp ama olumlu yanlarımızı da daha da büyüteceğimize söz veriyoruz. Belediyede, halkın en üst organ olarak karar verdiği bir yönetim kurmaya çalışacağız” dedi.

“YENİ BİR YEREL YÖNETİM MODELİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

AKP-MHP hükümetinin bu ülkeye kan kusturduğunu belirten DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu, “Bu hükümet Kürt sorununu ve Alevi meselesini çözmüyor. Kendi Alevisini ve Kürdünü yaratmaya çalışıyor. 31 Mart’ta gireceğimiz bu seçim aslında sadece bir yerel yönetim, sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Bu seçim bundan önceki tüm seçimleri aşan bir rejim seçimidir. Ya biz bu seçimde gerçekten demokrasiyi seçeceğiz ya da uzun yıllar faşizme teslim olacak bu ülke. Halkın kendini ifade ettiği demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü sorunlarımıza çözüm bulmayı hedef koyan yeni bir yerel yönetim modeli açığa çıkartacağız” diye belirtti.

YEREL YÖNETİMLERDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ”

Pertek’in emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin önemli merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan SMF MYK Üyesi Mahir Gürz, “Dersim, genel toplumsal mücadelenin bir parçası olarak emek, demokrasi ve özgürlük güçlerinin önemli bir deneyiminin de olduğu bir kent. Dolayısıyla deneyimlerimizi, eksiklerimizi, hatalarımızı görerek yerel yönetimlere daha güçlü bir biçimde görev ve sorumluluk alacağız” diye ifade etti.

“GERÇEK ANLAMDA YOKSULU GÖZETECEĞİZ”

İnsanlara ucuz konut imkânı yaratacaklarını dile getiren Pertek Belediye Başkan adayı Kenan Çetin, “Kadın kooperatifimizle çalışma içerisinde olacağız, feribotta stantlar açacağız. İttifak güçlerimizle bir mekanizma oluşturduk, işçi alımlarında halka gideceğiz. Gerçek anlamda yoksulu gözeteceğiz” diye konuştu.

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago