Dersim’de miting gibi seçim bürosu açılışı yapıldı… Cevdet Konak: Alevi kent hafızasını açığa çıkarmak istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) il ve ilçelerde açtığı seçim büroları, yer yer mitinglere dönüştü. Dêrsim’de yapılan büro açılışına kent milletvekili Ayten Kordu ve Dersim belediyesi eş başkan adayları Birsen Orhan ile Cevdet Konak katıldı. Kitle, Turişmek Mahallesi’nden büro açılışının gerçekleştiği Çarşı’ya doğru araç konvoyu ile hareket etti. DEM Parti bayrakları ve “DEM Dema me ye” sloganlarının yükseldiği konvoy büyük bir coşkuyla kent merkezine ulaştı. Daha sonrasında ise seçim bürosuna doğru yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında, “Jin jiyan azadî” ve “Biji berxwedana gelê Kurd” sloganları atıldı.
“Wurza Dem ame” şiarıyla açılışı gerçekleşen seçim bürosu önünde halk, Kirmançki kilamlar ile halaya durdu. Açılış etkinliğinde Dêrsim İttifakı bileşenleri ve belediye başkan adayları kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Tüm Dêrsimlileri, Dêrsim İttifakı etrafında buluşmaya davet eden DEM Parti İl eşbaşkanları “Mutlaka kazanacağız” mesajı verdi.
KORDU: KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ
DEM Parti milletvekili Ayten Kordu, “Bütün Dêrsim halkımın vekili olarak çalışmaya devam ediyoruz. Önemli bir süreçteyiz. Faşizm her tarafı sarmış durumda. Her tarafta uyuşturucu yaygınlaştırıldı. Sömürge madenciliği var. Buna izin vermeyeceğiz. Yerel yönetimlerde demokratik ekolojik, kadın özgürlükçü belediyelerle kentlerimizi yöneteceğiz” dedi. “Hep birlikte belediyemizi alacağız, hep birlikte kazanacağız” diyen Kordu, “Dêrsim’de bulunan her arkadaşımızın bu süreçte alanda, mahallede, köyde çalışmaya çağırıyoruz. Kentimizi demokratik ekolojik kadın özgürlükçü paradigmamızla yöneteceğiz” diye belirtti.
Kordu’nun konuşması sık sık “Dersim faşizme mezar olacak” sloganları ile kesildi.
‘YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA KADAR’
Belediye eşbaşkan adayı Birsen Orhan, Şair Adnan Yücel’in “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okudu. Orhan, “Denizlerin,  Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların yoldaşları merhaba. Sakinelerin, Aysellerin, Edibelerin, Nurhayatların, kadın yoldaşları merhaba. 90 gündür açlık grevinde olan hak ve irade gaspına karşı direnen tüm tutsaklara selam” diyerek, sözlerine başladı.
‘HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN’
Seçim bürosunun kapılarının “özgürlüğe ve kardeşliğe” açılması temennisinde bulunan Orhan, “Dêrsim hem dört dağ içinde hem de çok dert içinde. Bizler bu yaraları sarmak için buradayız. Kadın iradesiyle yerel demokrasiyle kentimizi yöneteceğiz. Dêrsim için DEM vakti. Bizler Dêrsimi devrimci yurtsever ahlakla ve akılla yöneteceğiz. Hızır yardımcımız olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.
 
‘ALEVİ KENT HAFIZASINI AÇIĞA ÇIKARMAK İSTİYORUZ’
Sonrasında konuşan eşbaşkan adayı Cevdet Konak ise, DEM Parti’nin yerel yönetim deneyimine dikkati çekti. Kentteki güncel sorunlara vurgu yapan Konak, “Her mahallemizin sorunlarını komisyonlarımızda tartışarak, kısa, orta ve uzun vadede çözeceğiz. Dêrsim belediyesinin bütçesi halka açık olacaktır. Birlikte çözeceğiz. Burası en büyük Kızılbaş Kürt kentidir. Alevi kent hafızasını açığa çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçim bürosu, Barış Anneleri’nin kestiği kurdele ile açıldı. Zılgıtlarla büroya giriş yapan partililer, yeniden halaylara durdu.

Dersim’de miting gibi seçim bürosu açılışı yapıldı… Cevdet Konak: Alevi kent hafızasını açığa çıkarmak istiyoruz
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA