Dersim’de siyasi gelişmeler paneli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin ikinci gününde “Güncel ve Siyasal Gelişmeler” konulu panel düzenlendi. Sanat Sokağı’nda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Avukat Kenan Çetin yaparken, panelde Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel, SMF Temsilcisi Erdal Ataş, Partizan Temsilcisi Kazım Tosun ve ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit konuşmacı olarak yer aldı.

Akbelen’de büyük bir çevre katliamının yaşandığını söyleyen EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel “Ormanları korumak anayasal bir görev. Ancak diğer tarafta da ormanlarını korumak isteyen halkın karşısına bütün gücüyle çıkan bir devlet var. Her yerde çevre bilincini ve değerlerimize sahip çıkmayı sağlamalıyız” dedi. 14 Mayıs seçimlerinin ardından sorumlulukların arttığını söyleyen Tüzel “Eksiklerimizi de tamamlayarak önümüzdeki sürece hazırlanacağız. Halk güçlerinin bir arada mücadelesini büyütmek gerekiyor. Bütün saldırılara karşı dayanışma içerisinde direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

“YASAKLARA KARŞI MÜCADELE EDELİM”

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit de “Direnenler bu baskılar karşısında ne yapacak? Akbelen için gösterilen direniş neden Cudi ile birleşmiyor? Tüm bu sorulara cevap vererek ilerlemek gerekiyor. Birleşik mücadele hattının yolu, kaderi ortak olan bütün kesimlerin eylem, seçim vb. birliğinden değil, politik birlikten geçiyor” İfadelerini kullandı.

Partizan adına konuşan Kazım Tosun da festivalin yasaklarla başladığına ve buna karşı ciddi bir ses çıkarılmadığına dikkat çekerek, “Halk sanatçılara her zaman sahip çıkmıştır ve buna devam edecektir. Türkiye sermayesi emperyalist sermaye desteği olmadan ayakta duramaz. ‘Türkiye Yüzyılı’ tartışmaları yapılıyor. İç ve dış borç artmışken nasıl bir yüzyıldan bahsediliyor” diye konuştu.

“HER YERDE ÖRGÜTLENMELİYİZ”

Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ise “Örgütlenmeliyiz. Hem yerel hem de genel sorunlarımıza karşı bir arada olup kenetlenmek zorundayız. Sistemsel sorunlar çözülmez ise yerelde ki sorunlar çözülmüyor. Bütün gençlerimiz bu sistemin politikaları sonucunda göç ediyor. Bütün Dersimli yurttaşlar memleketine kaydını almalıdır. Geleceksizlik, güvencesizlik var doğru ama buna karşı yıllardır yaptığımız gibi mücadele etmeliyiz” dedi.

SMF Temsilcisi Erdal Ataş da “Bizlerin eksikliği saldırılara karşı örgütlenememektir. Millet İttifakı ‘beşli çete’ dışında hiçbir sermaye kesimine laf söylemedi. Burjuva siyasetin bu tutumlarına karşı laf söylemeliyiz. Kendi kaderimizi elimize alan bir siyaset üretmeliyiz. Ortak mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Dersim’de siyasi gelişmeler paneli
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA