Dersim’de Yeşil Sol Parti mitingi…. Eş Sözcü Uçar: Bu kadim inanç sizi gönderecek….

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emek ve Özgürlük İttifakı, Dersim’de Seyit Rıza Meydanı’nda miting yaptı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aleviler için sarf ettiği “tür” ifadesine tepki gösteren Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Sizin ferasetiniz Alevi halkının kadim inancını Kürt halkının kimliğini anlamaya yetmedi, yetmeyecek. Bu kadim inanç sizi gönderecek” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere sayılı günler kala mitinglerine Dersim’de devam etti. Kent merkezinde bulunan Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kürdistan Komünist Partisi temsilcisi Mustafa Korkmaz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) temsilcisi Mesut Tek, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) temsilcisi Evrim Konak, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile Başak Demirtaş’ın yanı sıra Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Adayı Ayten Kordu katıldı.

Miting öncesi Mazgirt Köprüsü’nde onlarca araç halindeki konvoy ile karşılanan heyet, miting alanına doğru yola çıktı. Heyet, güzergâh boyunca yurttaşlar tarafından zafer işaretleri ve alkışlarla karşılandı. Heyet ve beraberindeki yurttaşlar, konvoy sonrası Dersim Otogarı’ndan miting alanına doğru “Jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

“BU REJİMİ HEP BERABER GÖNDERECEĞİZ”

Tek adam rejiminin kimliklere ve demokrasiye düşman olduğunu dile getiren Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili adayı Ayten Kordu, “Yüz yıllık bir inkâr siyaseti var ve son 21 yılda AKP Saray rejimi faşizminin kurumsallaştırmaya çalışmakta. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Halklarımızın sorunlarına ortak çözüm getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Dersim’de işsizlik, göç ve yoksulluk var. Kimliğimizi, dilimizi inkâr var ama biz Emek ve Özgürlük İttifakı ve Yeşil Sol Parti olarak 14 Mayıs’ta tarihi seçimi sonuçlandıracağız. Bu rejimi hep beraber göndereceğiz. Bu zihniyete karşı ‘Edi bese’ diyeceğiz” diye belirtti.

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR, GİDECEKLER”

Dersim’in kesik damarları olduğunu vurgulayan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de şunları söyledi:

“Burayı yağmaladılar, gençleri işsiz bıraktılar. Sürgüne mecbur bıraktılar ama inadına buradayız diyoruz. Kentimize sahip çıkıyoruz. Gidiyorsun tek adam. Hiç korkmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar, gidecekler. Ülkenin dört bir yanında Yeşil Sol Parti’nin seçim bürolarına, arabalarına yapılan saldırıları kınıyoruz. Altlarındaki halı kayıyor. Bu iş ilk turda bitmeli. ‘Ben Alevi’yim’ deyince Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıları görünce, ‘İnadına hepimiz Alevi’yiz” diyoruz. Bir oy Sayın Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye. Parlamentoyu halka, halkı parlamentoya götüreceğiz.”

“DERSİM, ZULME GEÇİT VERMEZ”

‘Burası Dersim, zulme geçit vermez’ diyen DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, “Dersim halkı faşizme karşı Yeşil Sol Parti öncülüğünde buluşacak. Hep kavgaydı yaşamımız. İnsanlığın savaşçıları özgürlüğü yaratıyor” diye ifade etti.

“DERSİM YİNE TARİH YAZACAK”

Dersim coğrafyasında zulmün bitmediğini vurgulayan Başak Demirtaş da,“Dersim yine tarih yazacak. Munzur’un asi ve direngen halkı, kendi tarihine zulmeden, kadınları yok sayan, insanları açlığa mahkûm edenlere 14 Mayıs günü en güçlü cevabı sandıkta verecek. Dersim’in yiğit kadınları bu topraklarda onurun temsilcisi oldunuz. Ben eminim ki Dersim iki oyunu da evlatlarına verecek. Birini Ayten Kordu’ya, birini de Kemal Kılıçdaroğlu’na” dedi.

“BU KADİM İNANÇ SİZİ GÖNDERECEK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aleviler için sarf ettiği “tür” ifadesine tepki gösteren Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Sizin ferasetiniz Alevi halkının kadim inancını Kürt halkının kimliğini anlamaya yetmedi, yetmeyecek. Bu kadim inanç sizi gönderecek. Yeşil Sol Parti mücadelemizde yeni bir durak. Ama bu mücadele sizin mücadeleniz. Bu mücadelenin her sözünde, bu mücadelenin her ilmeğinde sizin emeğiniz var. Dolayısıyla, bu yüzden kazanacağımızı ifade ediyoruz. Bu mücadele kazanacak. Yeşil Sol Parti Meclis’te güçlü olmak durumunda. Neden? Dersim Katliamı’nın halen daha yüzleşilmesi, araştırılması gereken hakikatleri var. Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te güçlü olması demek, Türkiye’de gerçek bir yüzleşme ve hakikat komisyonunun kurulması demek” diye belirtti.

“AKP İKTİDARI KENDİ ALEVİSİNİ YARATMAYA ÇALIŞIYOR”

AKP iktidarının Kendi Kürt’ünü ve kendi Alevi’sini yaratmaya çalıştığını vurgulayan Uçar, şöyle devam etti:

“En son Alevi inancını Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlamak için kendisini büyüten bir çalışma açığa çıkardı. Bu bir inanç katliamıdır. Çünkü AKP MHP iktidarına, faşizme, gericiliğe, halkları yok sayan bu zihniyete karşı en güçlü mücadeleyi yürüten Alevilerdir. O yüzden zapturapt almaya çalışıyorlar. Bu inanç katliamı karşısında güçlü bir Yeşil Sol Parti ile bütün inançlar en çok da 72 millete aynı nazarla bakan bizim inancımız güçlenecek. Türkiye siyasetinin 72 millete aynı nazarla bakan bir felsefeye ihtiyacı var. Bunu Hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Miting, konuşmaların ardından Aryen Kom’un ezgileriyle son buldu.

Dersim’de Yeşil Sol Parti mitingi…. Eş Sözcü Uçar: Bu kadim inanç sizi gönderecek….
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA