Categories: DersimPolitika

Muharrem İnce’ye göre de “Dersim” diye bir yer yok!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Dersim” sözüne tepki göstererek “Bizm Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır. Oradaki vilayetin adı Tunceli’dir. Kamer Genç bile Tunceli diyordu. Şeyh Sait bir haindir, Atatürk Nutuk’ta bile böyle demiştir. Tıpkı İskilipli Atıf Hoca gibi” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun kendisini aramadığını, sadece mesaj attığını söyleyen Muharrem İnce’nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Sahte bakanlar kaybetti”

Seçim olmayacak ikinci tura kalırsa savaş çıkacak diyenler bu yalana inanlar kaybetti. Yalan haberlere inananlar kaybetti. Gerçeği değil gönlünden geçeni yazan gazeteciler kaybetti. Muharrem İnce sen engel oluyorsun diyen akılsızlar kaybetti. Sahte bakanlar kaybetti. Galibiyetin yüz babası var ama mağlubiyeti yetim bırakanlar kaybetti.

“Seçmen Erdoğan’ı göndermeye hazırdır”

Devlet yönetiminde liyakatı terk edenler sadakati önde tutanlar memleketi bu kötü durumdan kurtaramaz. Şehitlerimizin olduğu gün TBMM’de terörle ilgili imza atılmasını istiyor seçmen. O bildiriye AKP ile aynı A4’te olmam deyip İsveç’in NATO’ya üyeliğine emperyalistlerin oyuncağı olursan Cumhuriyet’in kurduğu parti de olsan güven kaybedersin. Seçmen Erdoğan’ı göndermeye hazırdır. Seçmen milli meselelerde tutarlılık istiyor. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir.

“Halkımız bu muhalefete güvenmiyor”

Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir.Türkiye’nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye’yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur.  Türkiye’de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek parti Memleket Partisi’dir. Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz.

Dersim Gazetesi

Recent Posts

Dersim’de durdurulamayan göç kitap oluyor: Yazarlar katkı çağrısı yaptı

Günümüze doğru geldikçe her geçen gün nüfusu düşen, son yıllarda özellikle Kanada’ya olan göçten dolayı…

2 gün ago

Tülay Hatimoğulları: Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde katledilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret…

3 gün ago

TÜİK açıkladı: Yaşam süresi en uzun il 80,8 ile Dersim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 77,3…

3 gün ago

Almanya’da ayrımcılığa karşı çıktığı için işten atılan Dersimli profesör için imza kampanyası başlatıldı

1 Ağustos 2018’den bu yana Berlin’deki özel Akkon Üniversitesi’nde göç, katılım ve mülteciler konusunda dersler…

4 gün ago

Deprem uzmanı Demirtaş: Dersim depremi Diri Fay Haritası’nda yer almayan bir fayda gerçekleşti

Dersim’in Pülümür ilçesinde dün saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin, 7 kilometre derinlikte…

4 gün ago

Dersim’de 4,1 büyüklüğünde deprem

Dersim'in Pülümür ilçesinde, saat 16.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi…

5 gün ago