SMF’nin Hozat adayı açıklandı: Atilla Bulut’un adı ittifaka sunulacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyalist Meclisler Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Dersim’in Hozat İlçesi’nde ittifaka sunulacak adayın netleştirildiği ifade edildi. Hozat İttifakı’na sunulacak adayın eğitim emekçisi Attila Bulut olduğu belirtildi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) tarafından yapılan açıklamada Hozat İttifakı’na sunulacak adayın eğitim emekçisi Attila Bulut olduğu belirtildi. SMF’den “Söz, Yetki, Karar Hozat Halkına” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

 

“31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.  İktidar ve muhalefetiyle burjuva cephenin durumunu takip etmekle birlikte, sol-sosyalist cephenin sürece dair hazırlık ve tutumu politik sorumluluğumuzun esasını oluşturmaktadır. Sosyalist Meclisler Federasyonu olarak daha önce yaptığımız özet bir açıklamayla yerel seçimlere yönelik taktik siyasetimizi ve somutlaşan bir dizi meseleyi demokratik kamuoyu ile paylaşmıştık.”

“Ülke genelinde seçimlere yönelik, kurumsal temelde dahil olduğumuz tüm yerellerde ikili bir çerçevede hem kendi hazırlıklarımızı hem de demokratik ve sol-sosyalist  ittifak görüşmelerini devam ettirmekteyiz. Yerel Seçimler çalışmalarımızın ve demokratik halkçı yerel yönetimler programımızın somut bir olguya dönüştüğü yerlerin başında kuşkusuz ki Dersim gelmektedir. İttifak siyasetimizi merkeze koyan bir anlayış ve sorumlulukla 7 ilçe, 1 belde ve Dersim merkezde ortak program, ortak yönetim, ortak çalışmayı kapsayan ittifak önerimiz devam etmektedir.”

“İttifakları gözeterek yürüttüğümüz özgün çalışmamızın tamamlandığı yerellerden biri de Dersim’in Hozat İlçesidir. Demokratik halkçı yerel yönetimler programımızın ilk adımlarının atıldığı ve somut kazanımlarla iki dönem [ 2004-2009] halkla birlikte yönettiğimiz Hozat pratiğimiz ve tecrübemiz önemli birikimlerle SMF açısından önemli bir noktada durmaktadır. Geçmiş sürecin olumlu ve olumsuz tüm yönlerini değerlendirerek sonuçlar çıkartan kurumumuz, Hozat halkının iradesini merkeze koyan bir anlayışla tek tek bireyler, aydınlar, aileler ve taraftarlarımız, Hozat’ta faaliyet yürüten dost kurumlarımız, DKÖ’ler ve Hozat esnafıyla Hozat’ın temel sorunları ve çözümleri üzerine kapsamlı istişareler ve değerlendirmeler sonucunda Hozat ittifakına sunacağı kendi adayını netleştirmiştir.”

“Yüzlerce insanın önerileri esas alınarak SMF Temsilciler Meclisi Toplantısında Hozat demokratik, sol-sosyalist ittifaka sunacağımız adayımız  Atilla Bulut olarak belirlenmiştir. Atilla Bulut ile birlikte kurumumuzun aday adayları olarak çalışmalarımızın öznesi olan ve emekler katarak sürecimizi güçlendiren, Yılmaz Cesur,  Barış Aslan, Hüseyin Koç, Zafer Doğan ve Polat Erdoğan yoldaşlarımıza birlikte kazanacağımız inancıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz. “Söz, Yetki, Karar Hozat Halkına” şiarıyla tüm Hozat halkını ittifak programı olan demokratik, halkçı yerel yönetimler programı etrafında birleşmeye, kenetlenmeye ve kazanmaya çağırıyoruz. En geniş ittifakla ve Hozat halkıyla kazanacağız.”

Attila Bulut kimdir?

1979 yılında Hozat ilçesine bağlı Boydaş ( Şamoşi ) köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Hozat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, lise öğrenimini ise Elazığ Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Munzur Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans tezini “Halk Eğitim Merkezleri ve Yetişkin Eğitimi” alanında yazdı.

Eğitim emekçisi olarak; Manisa, Maraş, Sivas ve Dersim’de eğitimin çeşitli kademelerinde çalışmıştır. Bu süreler içinde Eğitim Sen şube yönetiminde hukuk sekreterliği ve temsilcilik görevlerinde bulundu. En son Hozat Halk Eğitim Merkezinde kurum müdürü olarak çalışan Attila Bulut evli ve üç çocuk babasıdır.

SMF’nin Hozat adayı açıklandı: Atilla Bulut’un adı ittifaka sunulacak
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA