Av. Barış Yıldırım, maden ve baraj şirketlerinin Dersim’de ‘hassas alan’ ilan edilen yerlere itiraz ettiklerini duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Munzur ve Pülümür vadilerinin bazı bölümleri kesin korunacak hassas alan ilan edilmişti. Bu karara, bölgedeki baraj ve madencilik şirketleri itiraz etti.

2 yıl önce, doğal güzellikleri, yaban hayatı ve endemik türleri ile öne çıkan Munzur ile Pülümür vadilerinin ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edileceğini açıklamasının ardından; Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden 3 uzman, bölgeye gelip, keşif çalışması başlattı. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Rapor sonrası Erdoğan’ın imzasıyla 29 Ağustos’ta yayımlanan Resmi Gazete’de, Munzur ve Pülümür vadilerinin bazı bölgeleri ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi. Kararda, “Tunceli ili, Pülümür, Merkez ve Ovacık ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Munzur ve Pülümür vadileri potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Avukat Barış Yıldırım sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Munzur ve Pülümür Vadilerinin Doğal Sit Alanı ilan edilmesine dair kararlara Baraj ve Hes Şirketleri ile Madencilik şirketleri itiraz dilekçesi verdi.” diyerek baraj ve maden şirketlerinin karara itirazda bulunduğunu açıkladı.

 

Av. Barış Yıldırım, maden ve baraj şirketlerinin Dersim’de ‘hassas alan’ ilan edilen yerlere itiraz ettiklerini duyurdu
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA