Direnişte olan 17 FEDAŞ işçisi işten çıkarıldı: Sanatçılardan işçilere destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri AŞ’de (FEDAŞ) çalışan DİSK/Enerji-Sen üyesi emekçiler düşük ücret zammı ve iş koşullarına itiraz ederek 9 Ağustos’ta başlattıkları iş yavaşlatma eylemini sürdürüyor. Akşam saatlerinde FEDAŞ Kurumsal İletişim birimi, açıklama yaparak 17 çalışanın iş halklarının sonlandırıldığını duyurarak açıklama yaptı. FEDAŞ, tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak 38 bin kilometreye varan dağıtım bölgesinde kesintisiz enerji arzı için 1400’ü aşkın çalışma arkadaşımızın özverisi ile 12 yıldır enerji faaliyetleri yürütmekteyiz.

Sorumluluk sahamız içerisinde yer alan Tunceli ilimizde 09.08.2023 tarihi itibariyle iş yavaşlatma, 16.08.2023 tarihi itibariyle de iş bırakmaya dönüşen eylemler 24 gündür devam etmektedir. Bu süreçte Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak halkımızın mağdur olmaması için çözüm üreterek elimizden gelen hizmetin en iyisini sunmaya gayret gösterdik.

23.08.2023 tarihinde, Tunceli ili Pülümür ilçesinde yaşanan elektrik kesintisine müdahale etmek için göreve çıkan ve aralarında il yöneticisi arkadaşlarımızın da bulunduğu ekiplerimize müdahalede bulunulmuştur. Bu tarihten itibaren Tunceli halkına kesintisiz hizmet sunma gayretimizi sekteye uğratan benzer müdahalelere son vermeye yönelik iyi niyetli girişimlerimiz her defasında sonuçsuz kalmıştır.

Yasa dışı yollarla iş yavaşlatma ve iş durdurma eylemlerini yürüten şahısların sosyal medya ve basın aracılığıyla ortaya attığı itham ve gerçek dışı iddialarla ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır. Ayrıca hizmet sağlamaya çalışan arkadaşlarımıza karşı darp ile sonuçlanan ve şirket araçlarının zarar görmesine neden olan bu müdahalelerde sorumluluğu olan şahısların iş akitleri de sonlandırılmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

17 arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto etmek için Sanat Sokağı’nda bir araya gelen enerji emekçilerinin eylemine vatandaşlar ve sanatçılar da destek verdi.

Burada düzenlenen açıklamada konuşan ve 17 işçinin hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını belirten Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Adsız, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

İşçilerin eylemine Sanatçı Metin Kahraman da müzik dinletisiyle destek verdi.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesine karşı eylem başlatan enerji emekçileri, her gün ölümle burun burana geldiklerini belirterek, işverenin insanca yaşanacak ücret taleplerini karşılamasını istiyor.

Direnişte olan 17 FEDAŞ işçisi işten çıkarıldı: Sanatçılardan işçilere destek
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA