Celalettin Can cezaevine giriyor: Kelepçeli olarak hastaneye götürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can’ın, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yapması nedeniyle aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasını infaz etmek için bugün hapishaneye giriyor.

Celalettin Can’a, infaz işlemleri için gittiği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde kötü muamelede bulunuldu. Kelepçeli vaziyette hastaneye götürülen Can, ardından adliye karakolunda hücreye konuldu.

Saat 17.30’da Metris’e götürülecek

bianet’e konuşan insan hakları savunucusu Nimet Tanrıkulu, sabah 10 sularında Celalettin Can’la birlikte adliyeye geldiklerini belirterek şunları söyledi:

Ağır ceza mahkemesindeki üç infaz hakimi 12 gündür dosyaya bakmamış. Bugün 13. gün ve hala bakmamışlar. Savcılık işlemleri sonrası Celalettin polise teslim edildi. Şu an hücrede tutuyorlar. Akşam 17.30’da Metris’e götürecekler. Ben dışarıda oturtulması ısrarında bulundum ve kendi teslim oldu dediysem de dinlemediler. Saat 12 gibi Celattin’e yemek götürdüm ancak onun hastaneye götürüldüğünü ve bunun rutin bir kontrol olduğunu söylediler. Davranışları iyi değildi. Bir sonra Celalettin geldi, kelepçe takmışlardı. Bu duruma itiraz etmesi nedeniyle bir komiser ona kötü davranmış. Doktor muayenesine de polisle ve kelepçeli vaziyette alınmış. Tekrar hücreye götürüldü. Buna yeniden itiraz etmemiz üzerine ‘Sorun çıkarmayın’ dediler.
Polisin “Erken geldiniz, hücrede bekleyeceksiniz” dediğini belirten Tanrıkulu, Can’ın kendi imkanlarııla Metris Hapishanesi’ne gitme talebinin de kabul edilmediğini aktardı.

Can: Bu bir utanç tablosu
Tanrıkulu ayrıca, Can’ın “Ülkenin içinde bulunduğu karanlık günlerden bir utanç tablosu bu. Arkadaşlara selamlar. Her şey geçer, yeter ki vazgeçmeyelim” dediğini aktardı.

Ne olmuştu?

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği (GYY) kampanyasına katıldıkları için “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılanan aralarında Celalettin Can, İhsan Çaralan, Ertuğrul Mavioğlu, Hüseyin Aykol, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Öncü Akgül ve Faruk Eren’in de bulunduğu 13 gazeteci hakkında Nisan 2019’da ceza verilmişti. Can’a verilen hapis cezasının süresi 1 yıl 3 aydı.

Celalettin Can cezaevine giriyor: Kelepçeli olarak hastaneye götürüldü
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA