FEDAŞ işçileriyle dayanışma konserine valilik engeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 35’inci gününde de devam ediyor. FEDAŞ işçilerine dayanışma sağlamak için Pınar Aydınlar, Taylan Yıldız, Şenol Akdağ, Musa Baksi ve Zeynep Kılıç konser vermek istedi, fakat konser valilik tarafından yasaklandı. Seyit Rıza meydanında bir araya gelen sanatçılar ve vatandaşlar karara tepki gösterdi.

Karara tepki gösteren DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “Haklı bir ekmek kavgasının peşindeyiz. Şirketle bugün bir görüşme yaptık, olumlu sonuçlar, olumlu adımlar atılmışken, keyfi uygulamaları asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. 35 gündür nasıl bir inanç ve kararlılıkla devam ettiysek, aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kimsenin ufak bir şüphesi olmasın .haklı mücadelemizin sonunda göğsümüzü gere gere diyeceğiz ki biz kazandık” dedi. betinegiris.co

“GEÇEN AY 6 İŞÇİYİ İŞ CİNAYETİNDE KAYBETTİK”

Enerji Sen Genel Sekreteri Emin Atsız,  geçen aylarda Fırat Aksa’da çalışan 6 işçinin iş cinayetinde kaybedildiğini hatırlatarak, “Enerji işçileri çok gerçek mücadele yürütüyorlar. Fırat Aksa’da daha geçen ay 6 enerji işçisini iş cinayetinde kaybettik. 35 gündür buradaki enerji işçileri, ‘Bizler insanca yaşama, insanca çalışma koşulları istiyoruz. Ölmek istemiyoruz’ diyorlar. İşveren her türlü yalana başvurdu. Hakları için direnen işçilerle bu halkı karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Çünkü haklı bir mücadele yürüttüğümüzü en iyi Dersim halkı bilir” diye konuştu.

 

FEDAŞ işçileriyle dayanışma konserine valilik engeli
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA