Dersim Meytan mezrasında yaşayan köylüler GES istemiyor: Nerede hayvancılık yapacağız?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim merkeze bağlı Aktuluk Mahallesi’ne bağlı Meytan (Samanyolu) mezrasında yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali Projesi için ÇED toplantısı yapıldı. Köylüler, “Projenin yapılacağı alan bizim mera alanımız, biz projenin yapılmasını istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Büyükdere Elektrik Üretim Depolama Ticaret Anonim Şirketi tarafından Dersim merkeze bağlı Aktuluk Mahallesi’ne bağlı Meytan (Samanyolu) Mezrası’nda 159 Ada/122 Parselde “Tunceli Elektrik Depolama Tesisi Güneş Enerji Santrali” yapılması planlanıyor.

Munzur Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güneş Enerji Santrali Projesi’nin ÇED sürecine ilişkin halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım toplantısı yapıldı.

“PROJENİN YAPILMASINI İSTEMİYORUZ”

Güneş Enerji Santrali Projesi’nin yapılmasına karşı olduklarını belirten köylüler, “Biz tarım ve hayvancılık ile geçiniyoruz proje yapılırsa biz nasıl geçimimizi sağlayacağız. Rant amaçlı yapılmak istenen projeye karşıyız. Bizim köyümüzün mera alanını güneş enerjisi projesi için kullanılmasını istemiyoruz” diye belirttiler.

“KÖYLÜLER NEREDE TARIM VE HAYVANCILIK YAPACAK?”

Tunceli  Ziraat Odası Başkanı Süleyman Uluç ise şunları söyledi:

“Hem o alanda doğalgaz depolama alanı var hem de mera alanı olduğu için projenin yapılmaması gerekiyor. Proje yapılırsa köylüler nerede hayvancılık ve tarım yapacak?”

Kaynak: Pirha

Dersim Meytan mezrasında yaşayan köylüler GES istemiyor: Nerede hayvancılık yapacağız?
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA