Munzur taştı: Ovacık-Dersim yolu trafiğe kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de etkili sağanak nedeniyle Munzur Çayı’nda taşkın meydana geldi. Suların kapladığı Dersim- Ovacık karayolu, valilik tarafından kapatıldı.

Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nün sağanak uyarısında bulunduğu Dersim’de, 3 gündür aralıksız yağış devam ederken, bölgenin en önemli su kaynaklarından olan Munzur ile Pülümür Çayı’nda su debisi yükseldi. Munzur Çayı, kenarında bulunan Dersim- Ovacık karayoluna taştı. Karayolları ekipleri, yolda aksamaların yaşanmaması için çalışmalarını yürütürken, valilik, karayolunu ikinci bir duyuruya kadar kapattı.

Valilik açıklamasında, çayın 2 ayrı noktada taştığı belirtilerek, “Tunceli- Ovacık- Yeşilyazı Karayolunun 3-60 kilometreleri arası; Munzur Çayının 2 ayrı noktada taşması nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatılmıştır. Değerli vatandaşlarımız, kuvvetli yağış ilimizde de etkisini sürdürmekte olup Valiliğimiz ve tüm kuruluşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Lütfen taşkın ihtimali olan ev ve iş yerlerimizde kalmayalım, dere yatakları ve vadilerden uzak duralım” denildi.

Munzur taştı: Ovacık-Dersim yolu trafiğe kapandı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA