Pülümür’de konteyner kent kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’in Pülümür ilçesi Meydanlar Mahallesi’nde köylerinden sel ve deprem gibi afetler nedeniyle göç eden vatandaşlar için 1987 yılında başlanarak etap etap 177 afet konutu inşa edildi.

1992 Erzincan ve 2001 Pülümür depremlerinden etkilenen konutların bir kısmında güçlendirme çalışmaları yapıldı.

En son 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen konutların yıkımı için konteyner kent projesine başlandı. Pülümür Kaymakamlığı tarafından ihale süreci tamamlanan proje kapsamında konteynerler ilçeye ulaştırıldı.

Kısa süre içinde altyapısı tamamlanacak olan konteyner kente, deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar yerleştirilecek.

Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, kentin kurulacağı alana ilişkin ilgililerden bilgi alırken İlçe genelinde toplamda 250 konteyner kurulacağı belirtildi.

GÖRÜR, UYARMIŞTI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalarda, “Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama tehdit altında. Erzincan-Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’larda deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme potansiyeli var. Günümüze yaklaşırsınız. Özellikle Pülümür’ün olduğu yer. Erzincan-Karlıova arasını bekliyoruz. Bu fay deprem üretirse 7.4’e kadar çıkabilir. Tunceli’ye uzak değil. Batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli’nin hemen güneyinde Nazimiye fayı var. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı özellikle endişe konumundadır. Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin konuşamıyoruz. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz. MTA’yı (Maden Tetkik Arama) bunu tespit etmeye memur edin. Bilimin faydası, yerbilimcinin varoluş nedeni budur” ifadelerine yer vermişti.

Pülümür’de konteyner kent kuruluyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA