DEDEF Kadın Meclisi’nden 4 Mayıs’ta Dersim’e çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim Dernekleri Federasyonu Kadın Meclisi ilk buluşmasını farklı şehirlerden gelen kadınlarla İstanbul’da gerçekleştirdi. Buluşmada hak mücadelesinde Hakk’a yürüyenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Dersim Dernekleri Federasyonu binasında gerçekleşen buluşmada, yaşamın her alanında hak ve eşitlik mücadelesini yürüten, alanlarda emeğinin hakkını isteyen, erkek egemen sisteme ve ekolojik yıkıma karşı kadın duruşundan ödün vermeyerek direnen, şarkısını söyleyen, sanatını icra eden; savaşa, yoksulluğa, erkek düzene ve karşı demokratik eylemleriyle meydan okuyan bütün kadınların mücadelesi selamlandı.

Buluşmaya farklı illerden katılan kadınlar kadın meclisinin hedeflerine dair paylaşım ve öneride bulunarak, yol haritası belirlemesine katkı sundu. Her ay dönüşümlü olarak aylık toplantıların gerçekleştirilmesi kararı alınan buluşmada ayrıca 4 Mayıs Dersim Soykırımı’nın 87. yıl dönümünde Dersim’de yapılacak anmaya katılma çağrısı yapıldı.

Ayrıca gelecek yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların Dersim’de bir araya geleceği kadın kurultayı örgütlenmesi kadın meclisinin planlamasına alındı.

Kaynak: Pirha

DEDEF Kadın Meclisi’nden 4 Mayıs’ta Dersim’e çağrı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA