Dersim’de ekmek fiyatlarına zam geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Hıdır Belice zamlanan ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yaptı. Belice, “Ülkemizde, çevre illerde ve ilimizde de son zamanlarda ücreti değişen unlu mamuller ve ekmek ücreti günün tartışma konusu olarak devam etmektedir. İlimizde 31.07.2023 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan unlu mamuller ve ekmek ücret tarifesi ilgili kanun gereğince Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım Orman ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından oluşan kurumlar tarafından çevre iller baz alınarak verilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı;

Ancak bazı basın yayın kuruluşlarında özellikle verilen ekmek  ücretlerinin çok yüksek olduğu, böyle gramajlarda bulunan ekmek ücretlerinin hiç bir ilde uygulanmadığı gibi gerçeklerle bağdaşmayan haberlere yer verildi.

Bu da ilimizin küçük olması, yaşayan halkımızın bir birbiriyle eş, dost, tanıdık ve akraba olması nedeniyle bir anda kentin tamamına yayılmasına neden oldu.

Durum böyle olunca kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacını görerek yukarda belirttiğim kurumlarca

1. Bir Kilogram Ekmek 35.00 TL

2. 200 Gram Somun Ekmek 7.00 TL

3. 200 Gram Pide Ekmek 7.00 TL

4. 400 Gram Pide Ekmek 14.00 TL

5. Simit 100 Gram 7.5 TL

6. Simit Özel Tereyağlı, Peyniri vs.100 Gram 10.00 TL

7. Poğaça 100 Gram 7.5 TL

8. Poğaça Özel Tereyağlı, Peynirli vs. 10.00 TL  olarak belirlenmiştir.

Tunceli’nin nüfusu 2022 yılına göre 84.366’dir.  Elazığ’ın nüfusu 2022 yılına göre 591.497’dir. Erzincan’ın nüfusu 2022 yılına göre 239.223’dir. İlimizde iş yeri kiraları Ankara, Kızılay, İstanbul, Kapalıçarşı ile yarışmaktadır. İşçilik ve ara eleman ücreti Türkiye’de en üst sıradadır. Üretilen ekmeğin satış ve sirkülasyonunun en az yapıldığı ildir. Bu dezavantajlı durama göre nüfus yoğunluğunun yüksekliği, iş yeri kiralarının ve işçilik ücretlerinin düşüklüğü ile satış sirkülasyonun yüksekliğini göz önüne aldığımızda, çevre illerle aynen uyguladığımız ücretlere göre halkımız daha avantajlı bir şekilde  ekmek ve unlu mamullere ulaşabilmektedir.  Bu nedenle asılsız ve doğru olmayan söylem ve açıklamaları doğru bulmuyoruz. Tabii ki açıkladığım nedenlerden dolayı hakkımızda, esnafımızda zor bir süreçten geçiyor. Herkes bir şekilde hayat mücadelesini veriyor. Halkımızı da, esnaf ve sanatkârlarımızı da korumak zorundayız. Halkta bizim esnafta bizim. Saygı ve sevgilerimle.

 

Dersim’de ekmek fiyatlarına zam geldi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA