Almanya’nın ilk akıllı yoluna ‘Dersimli’ imzası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da sürücüsüz otomobillerin kullanacağı ilk ‘akıllı yol’u, bir Dersimli yapacak. Berlin’deki Protokol Bulvarı’nı sürücüsüz araçlar için dijital yola dönüştürecek.

Almanya’da sürücüsüz otomobillerin kullanacağı ilk ‘akıllı yol’u, Dersimli Prof. Dr. Şahin Albayrak ve ekibi yapacak. Albayrak ve sekiz kişilik ekibi, Almanya’nın en karmaşık trafiğine sahip Berlin’deki Protokol Bulvarı’nı sürücüsüz araçlar için dijital yola dönüştürecek.

Almanya’da Federal Hükümet, başkent Berlin’de ‘Protokol Caddesi’ olarak da bilinen ülkenin en karmaşık şehir içi trafik akışının olduğu 17. Juni Bulvarı’nı dijitalleştirme kararı aldı.

Bulvarı akıllı hale getirmeyi öngören projeler arasında, Dersimli Prof. Dr. Şahin Albayrak’ın çalışması birinci oldu. Federal Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dorothee Baer, düzenlenen törenle projeye başlama sertifikasını Albayrak’a verdi. Albayrak, 8 kişilik ekibiyle Almanya’nın ilk ‘akıllı yol’unu yapacak.

Albayrak ve ekibinin çalışması başarılı olursa, sürücüsüz otomobiller Almanya’da trafiğe çıkabilecek. Projeyle ilgili olarak Hürriyet’e bilgi veren Albayrak, “Almanya sürücüsüz otomobillerde dünya lideri olmak istiyor. Bunun için de akıllı yollar yaratacak. İlkini Berlin’de hayata geçirecekler. Ülkenin en karmaşık ve en yoğun trafiğinin yaşandığı 17. Juni Bulvarı ülkenin ilk yapay zeka yolu olacak” dedi.

Almanya’nın ilk akıllı yoluna ‘Dersimli’ imzası
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA