BİM’e Seyit Rıza tepkisi: Elini değerlerimizden çek…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukat Cihan Söylemez, “Seyit Rıza” ismini kullanan BİM’e dur de! başlığıyla bir açıklama yayımladı.

Avukat Söylemez açıklamasında, “Rayver Rüstem Polat, uzun yıllar atası Seyit Rıza’nın mezar yerini bulmak için mücadele etmişken ve bu mücadele sırasında pandemide hayatını kaybetmişken, görüyoruz ki Dersim’de açılan bir Zincir Market olan “BİM” şubesine “Seyit Rıza” ismi verilmiş. Muhtemelen Seyit Rıza’nın hayatta olan aile fertleri bu konuyla ilgili itirazlarını dile getireceklerdir. Ailenin, rızası alınmadan “Seyit Rıza” isminin bir ticari işletmede kullanılması kabul edilemez. Aile dışında da, bir Dersimli olarak, Rayver Rüstem Polat ile uzun yıllar birlikte hukuk mücadelesinde yol yürümüş biri olarak şunu ifade edebilirim ki; Bu absürt durum kabul edilemez. Seyit Rıza isminin “ticarileşmesine” ben “Hayır” diyorum ve İlgili “BİM” şubesini hatasından dönmeye davet ediyor ve Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasını da bu konuyla ilgili duyarlı bir açıklama yapmaya çağırıyorum” ifadelerine yer verdi.

DEDEF DE TEPKİ AÇIKLAMASI YAPTI

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) de BİM’in Seyit Rıza ismini kullanmasına tepki gösteren yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Dersim Halkı için manevi değeri olan Seyit Rıza ismi üzerine rant pazarı oluşturmaya yönelik sermaye Gruplarından BIM Marketler zinciri Tunceli’de Seyit Rıza /Tunceli şubesi adıyla yeni bir şube açılışı yapmıştır.

Dersim Halkı, öteden beridir Tunceli ismi yerine Dersim ismini kullanmakta asla tereddüt etmediği gibi Seyit Rıza konusunda da asla taviz vermeyecektir.

Seyit Rıza Dersimle özdeşleşmiş, Dersim’in önemli Değerlerinden biridir.

BİM denilen firmanın Dersim’in diline kültürüne tarihine ve inancına denk düşecek zerre kadar bir yanı yoktur. Seyit Rıza ismini kullanmasının Dersim halkına kazandıracağı hiç bir değeri yoktur.

BİM’in asıl amacı Dersimle, uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan bu sermaye grubu, Seyit Rıza ismi üzerinden kendine ticari rant sağlamaya çalışmaktadır. BİM’in Dersimlilere sempatisinin olmadığını biliyoruz. Uyduruk girişimlerle Dersim halkını kandırarak duygu sömürüsü yaparak kazançlarına kazanç sağlayıp kar elde etmek istemektedirler.

Buradan BİM yetkililerine sesleniyoruz…

Elinizi Dersim’den ve Seyit Rıza isminden derhal çekin ve koymuş olduğunuz şube ismini hemen kaldırın.

Bir çağrımız da Dersim halkınadır.

Seyit Rıza ismini kullanarak kazanç elde etmek isteyen BİM’in bu amacına denk düşecek şekilde davranmamalısınız. BİM’i protesto edelim ve alış veriş yapmayalım diyoruz.”

BİM’e Seyit Rıza tepkisi: Elini değerlerimizden çek…
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA