Mazgirt’te seçimi kaybeden AKP’li başkan, Vali ve Kaymakamı CHP’li olmakla suçladı: Baş gövdeden ayrılacak, diye tehdit etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 1081 seçmenin bulunduğu Dersim’in Mazgirt ilçesinde, CHP adayı Ümit Tayhava 401, EMEP adayı Rıza Cangöz 280, AKP adayı Murat Becerikli ise 65 oy aldı.

Resmi sonuçlara göre yüzde 52,15 oranıyla CHP’li Tayhava seçimi kazandı ve mazbatasını alıp göreve başladı. Seçimi kaybeden AKP’li eski başkan Murat Becerikli de Bingöl’de İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki memurluk görevine döndü. Seçimleri 3’üncü tamamlayan Becerikli, telefonundaki uygulamanın durumundan herkese açık olarak yaptığı paylaşımlarla da Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Mazgirt Kaymakamı Necdet Uçar ve güvenlik güçlerine yönelik seçimin kaybedilmesine neden oldukları gerekçesiyle çeşitli ithamlarda bulundu.

Becerikli şunları söyledi:

Aziz şehitlerimizin mübarek naaşlarına haşa leş diyen zihniyetin kazanmasına yardımcı olan aziz devletimizin sözde Tunceli valisi Bülent ve Mazgirt kaymakamı Necdet efendiler, aziz şehitlerimizin mübarek kanı boynunuzadır. İki cihanda rahatlık göremeyeceksiniz. Kahraman güvenlik personelimizin iradelerine koymuş olduğunuz ipotek sizi yok edecektir yazıklar olsun. Dağdaki teröristi bitirdik sıra içimizdekilerini bitirmeye geldi. İhanet soğuk yenilen aştır. Kışı atlatırız ancak yediğimiz ayazı asla unutmayız. Devletin içindeki hainler temizleninceye kadar durmayacağız. Halka tepeden bakan, kendi çıkar ve menfaatleri için uğraşanlar bilsinler ki hesap günü yakındır. Mutlaka başları gövdelerinden ayrılacaktır. Zafer her zaman inananların olacaktır. Ne mutlu bize ki devletimizin ekmeği ile büyüdük. Devletimize ve milletimize çıkarsız ve menfaatsiz sadık kaldık. Hainler şunu iyi bilsinler ki yaptıkları ihanetler yanlarına kar kalmayacaktır. Bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. Bekleyin hainler. Devletimizin gücü buna da yetecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bekleyin. Lanet olsun sizin gibi devletimizin ali makamlarını şahsı çıkar ve menfaatlerini kullananlara ki bu aziz millete ihanet ediyorsunuz. Devlet başkanına ihanet eden devletin valisi, kaymakamı, askeri polisi olmaz. Olsa olsa şer odaklarına hizmet eden mankurt kafalılar olur ve hiçbir ihanet cezasız kalmaz. Bu böyle biline. Hainler.

‘YAZDIKLARIMIN ARKASINDAYIM’

Murat Becerikli, paylaşımları kendisinin yaptığını ve yazdıklarının arkasında olduğunu belirterek, “Değerli Mazgirtli hemşerilerim, sizi en içten duygularımla selamlıyorum. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde partime ve şahsıma verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca canla ve başla sizlere hizmet ettim. İlçemizin temel sorunlarını çözdüm. 2024 yılı seçimlerinde tekrar sizlere hizmet etmek için AK Parti’den aday oldum. Bize olan teveccühünüz herkesin malumudur. İnanıyorum ki bu teveccüh sandığa da yansıyacaktı ama sizlerin iyiliğini düşünmeyen başta İlçe Kaymakamı Necdet Uçar ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun emri ve talimatıyla ilçemizde görev yapan vatan evlatları maalesef CHP’ye oy vermeleri için yönlendirilmiş ve Mazgirt’imizin hizmet alması engellenmiştir. Gönül isterdi ki herkes kendi hür iradesiyle seçimini yapıp demokratik hakkını kullansaydı. Askerimizin ve polisimizin demokratik hakkına ipotek koyan Vali ve Kaymakam kendilerini devletin ve siyasetin üstünde görüyor. Yaptıkları bu ihanet yanlarına kalmayacaktır. Mazgirt halkının hizmet almasını engelleyen bu güruhu Allah’a havale ediyorum” dedi.

Paylaşımların ardından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Becerikli hakkında suç unsuru ve tehdit içeren paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

Mazgirt’te seçimi kaybeden AKP’li başkan, Vali ve Kaymakamı CHP’li olmakla suçladı: Baş gövdeden ayrılacak, diye tehdit etti
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA