Özel haber: Toplu mezardan çıkan kemikler çöplüğe mi döküldü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kent merkezinde bulunan Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesinde çıkan kemiklerin kazının henüz ikinci gününde ortaya çıkmaya başlandığı buna rağmen kazıya devam edildiği belirtildi. Kazıdan çıkan kemiklerin kamyonlarla şehir çöplüğü alanına götürülüp döküldüğü iddia edildi. 

KENT ÇÖPLÜĞÜNE VE YURTTAŞLARIN BAHÇESİNE ATILMIŞ

Van’ın merkez ilçesi olan İpekyolu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve eski Ordu Evi ile askeri lojmanların bitişiğinde bulunan Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesinde Anaokulu binasının inşaatı için yapılan kazıda çıkan çok sayıda insana ait kemiklerin kamyonlarla bir kısmının kent çöplüğüne döküldüğü bir kısmının da bazı vatandaşların bahçesine dolgu malzemesi olarak kullandığı ortaya çıktı. Kazının ikinci gününde kemiklerin çıkmasına rağmen yetkililerin kazıya devam edin talimatı verdiği ve kemikleri görmezden gelindiği belirtildi.

“MİLLİ EĞİTİM’E BİLDİRDİK AMA DEVAM EDİN DEDİLER”

Haberimizin yayınlanmasının ardından bize ulaşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kazı alanında çalışan bir işçi, toplu mezar olayına ilişkin bilgiler aktardı. Kazının 10 gün önce başladığını ve  ikinci gününden sonra kemiklerin ortaya çıktığını bilgisini paylaşan işçi, bu durumu yetkililere aktardıklarını söyledi. Olayı yetkililere aktarılmasının ardından, Milli Eğitim yetkililerinin olay yerine gelerek kendilerine “Burası eskiden bir vezirin yeriymiş ara sıra kemik çıkabilir de” diyerek kazıya durdurma gereği duymadıklarını iddia etti. Kemiklerin kimi yerde toplu kimi yerde aralıklarla çıktığını söyleyen işçi, kazı bitirildikten sonra olayın duyulduğu ama iş işten geçtiğini söylüyor.

“ÜRPERTİCİ BİR MANZARAYDI”

Kazı alanından yüzlerce kemik parçasının çıktığını gördüklerini söyleyen işçi, durumu ürpertici olarak değerlendiriyor. Kazıda çıkan toprakla beraber yüzlerce kemiği götürüp Van kent çöplüğü ile Kurubaş Mahallesi’nde bir vatandaşın bahçesine dolgu malzemesi olarak döktüklerini bilgini paylaştı. İsminin habere yazılmaması konusunda özellikle uyarıda bulunan işçi “ Kemikleri götürüp çöplüğe ve vatandaşın bahçesine döktük. Bu size verdiğim bilgilerin benden çıktığı bilinirse beni işten kovarlar. “ diyerek durumu özetliyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olaya ilişkin ilk haber gazetemiz tarafından yayınlanmasının ardından Van Barosu Başkanı Sinan Özaras ve İHD Van Şubesi yetkilileri olay yerinde incelemelerde bulunarak olayın soruşturulması için Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından kazı alanı koruma altına alındı. Savcılığın olaya ilişkin soruşturması sürüyor.

Özel haber: Toplu mezardan çıkan kemikler çöplüğe mi döküldü?
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA