Doğan Çelik’ten yeni albüm: KILAMÊ VAYÎ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dokuz yıl önceki “Zewt” (Beddua) albümü sonrası ikinci solo albüm çalışmasını tamamlayan Dersimli müzisyen Doğan Çelik’in ikinci albümü çıktı. Yeni albümünde anadilinin olanaklarını genişleten sanatçı; çağdaş ozanlık geleneğinin sürdürücüsü olarak yine kendi eserlerini söylüyor. Albümde Anadolu da var, caz da, country de.

Kalan Müzik’ten çıkan “Kılamê Vayî” albümünde, sözü ve müziği Doğan Çelik’e ait 11 Kirmanckî eser, ile iki Türkçe eser yer alıyor. UNESCO tarafından “yok olma tehlikesi altındaki diller” arasında gösterilen Kırmanckî müzik yapmayı bir misyon olarak gören Çelik, anadilinde müzik yapmayı bir sorumluluk olarak görüyor ve buna dair “Çünkü ana ve atalarım, çocukken kulağıma bu dili, bu dilin müziğini, sevincini ve hüznünü fısıldadılar. Bunlardan azade müzik yapmam mümkün değil. Etno dinsel kimliğinden dolayı yüz yıllardır tahrip edilen yurdum Dersim’in derdini derdim bilerek şarkılarımı ezgiliyorum” diye konuşuyor.

“Kılamê Vayî”de önceki albümü gibi Kürt Alevi müziğinin temalarını kullanan Çelik; bununla yetinmeyerek dünya müziğinden de esinlenmiş. Albümde folklorik Anadolu ezgilerinin yanı sıra Country, Caz, Reggae tınılarını duymak mümkün.

Doğan Çelik’in aynı zamanda sanat yönetmenliğini de üstlendiği albümde Kemal Dinç, Cansun Küçüktürk, Erdem Altınses, Serhat Ayebe, Ümit Uçar, Ari Hergel gibi müzik insanları da yer aldı.

Geçmişten geleceğe bu topraklarda yaşayan halklar için bir köprü olmayı hedefleyen “Kilamê Vayî’’ tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda!

 

Doğan Çelik’ten yeni albüm: KILAMÊ VAYÎ
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA