Munzur Festivaline valilik sansürü: Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradarz gruplarına sahne yasağı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde sahne alacak bazı gruplar Dersim Valilği tarafından programdan çıkarıldı. Valilik açıklamasında, Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un festival programında yer almasının “uygun” görülmediği belirtildi. Festival tertip komitesi tarafından paylaşılan festival programı, Dersim Valiliği tarafından “uygun” görülmediği gerekçesiyle engellendi.

GRUP YORUM, GRUP İSYAN ATEŞİ VE VERADARDZ FOLK GRUP PROGRAMDAN ÇIKARILDI

Açıklamada, Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un festival programında yer almasının “uygun” görülmediği belirtilirken igili gruplardan herhangi bir açıklama yapılmadı. Festival tertip komitesi tarafından paylaşılan valilik açıklaması ise şu şekilde: <

“Bu yıl 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Tunceli Valiliği’nin 28.07.2023 tarih ve 2023/275 sayılı yazısı gereğince Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un festival programında yer almasının uygun görülmediği bildirilmiştir. Bu durum hakkında ilgili gruplara bildirim yapılmıştır. Tunceli Valiliği’nin belirtilen yazısı gereğince 3-4-5-6 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali programi kapsamında Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradardz Folk Grup’un sahne alamayacakları, ancak geri kalan festival programının merkez ve ilçelerde tüm coşkusuyla aynen uygulanacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Munzur Festivaline valilik sansürü: Grup Yorum, Grup İsyan Ateşi ve Veradarz gruplarına sahne yasağı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA