Sanatçı Erdoğan Emir’in “Bavok” Albümü Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hem Aşk ve Sevda Şarkıları, Hem de Yaşanan Tarihsel Olaylar Karşısında Dönemi Ele Alan Şarkılar “Bavok”

“Sad” ve “Beref” albümleri dışında yaptığı kısa film ve belgesel müzikleriyle kendine has bir dinleyici kitlesi oluşturan Erdoğan Emir‘in yeni albümü “Bavok” altı yıllık aranın ardından “Kalan Müzik” etiketiyle dinleyicilerle buluştu. Dersim bölgesinin sosyolojik yapısını melodilere aktaran Erdoğan Emir’e vokallerde Ahmet Aslan (Dere Emirxane) ve Ali İnsan (İnsane Kamil) eşlik ediyor.

Alekka Asm Stüdyosu’nda kaydedilen Dersim halk müziği türündeki albümde akustik, klasik, bas gitar ve kopuzda Mehmet Ali Edis, perküsyonda Ömer Arslan ve Hüseyin Özdoğan (Fadike), kemanda Şaban Gölge, çelloda Muhittin Darıcı, rebapta Özgür Çelik, ney ve flütte Serdar Kastelli, akordeonda Rustam Mahmudov, piyano ve tuşlu çalgılarda Mehmet Ali Edis ve Rustam Mahmudov (İnsane Kamil) yer alıyor. 10 şarkıdan oluşan albümün kapak illüstrasyonu ise Valeriane Leblond imzası taşıyor.

Mix ve mastering’i Ertan Keser tarafından yapılan Erdoğan Emir’in albüm çalışması, Dersim bölgesi klasik bestelerini, etnik halk müziğinin karakteristik melodik kalıplarına ve tanınabilir ton aralıklarına ve süslemelerine dayandırarak yeniden canlandırma ve ayırt etme fikriyle ortaya çıktı. Albüm, Emir’in şarkılarının dışında Dersim’in klasikleri arasında görülen Kırmanci (Zazaca) şarkılar ve çok az dile gelmiş şarkılarla tamamlandı. Dört ana tema üzerine belirlenen seçki, hem geçmiş yüzyılda aşk ve sevda şarkılarını hem de yaşanan tarihsel olaylar karşısında dönemi ele alan şarkılardan oluşuyor. Bavok albümü tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda.

Sanatçı Erdoğan Emir’in “Bavok” Albümü Çıktı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA