İstanbul’da yeni dönem Kurmancî ve Zazakî kursları başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yıllardan bu yana İstanbul Kürt Enstitüsü’nce verilen Kürt dili (Kurmancî-Zazakî) kursları son yıllarda çeşitlilik kazandı. Seçeneklerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Enstitü İSTANBUL İsmek’in ilk kez 2020 yılında vermeye başladığı Kürtçe kursları.

 

Yeni eğitim döneminde İSMEK, dil eğitimlerine bu kez Kürtçenin Kirmanckî (Zazaca) lehçesini ekledi. İstanbul’un farklı yerlerinde açılan Kurmancî ve Zazakî lehçelerine kayıtlar kurumun internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. MEB sertifikalı ve ücretsiz olarak verilen kursların seviye ve verildiği merkezler şu şekilde

 

Kurmancî öğretimi,  A1 seviyesi eğitimi İSMEK’in Şişli Mecidiyeköy Dil Okulu’nda hafta içi ve hafta sonlarında,

Zazakî (Zazaca) A1 seviyesi eğitimi İSMEK’in Şişli Mecidiyeköy Dil Okulu’nda hafta sonlarında, Ataşehir Dil Okulu ile Sancaktepe’ye bağlı Sarıgazi mahallesi İSMEK merkezinde ise hafta içi verilecek.

https://enstitu.ibb.istanbul/

 

Öte yandan Kıraathane İstanbul (İstanbul Edebiyat Evi) de geçtiğimiz günlerde çevirim içi Kürtçe (Kurmancî-Zazakî) kurslar açtığını duyurdu. Söz konusu kursa başvurular kurumun resmi sitesi üzerinden yapılabiliyor.

http://kiraathane.com.tr/

İstanbul’da yeni dönem Kurmancî ve Zazakî kursları başlıyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA