Babacan Dersim’de: Dersim coğrafyasını, buranın lezzetini, kültürünü, doğasını tanıtan etkinlikleri artırmamız gerekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Dersim’de ziyaretler gerçekleştirdi. Babacan, beraberindekilerle ilk olarak kentin Çemişgezek ve Pertek ilçelerini ziyaret etti, ardından il merkezine gelerek seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Partisinin İl Başkanlığında düzenlenen programa katılan Babacan, buradaki konuşmasında, Dersim’in doğası ve insanıyla güzel bir kent olduğunu söyledi. Sağlam kadrolarla seçim çalışması yürüttüklerini belirten Babacan, Türkiye’nin çok daha düzgün ve iyi şekilde yönetilmesine aday olduklarını kaydetti.

Dersim’in deprem bölgesi olduğunu ifade eden Babacan, “Gerçekten bu coğrafyanın hiçbir estetik zarara uğramadan uygun tabiatıyla depreme uyumlu bir hazırlık çalışması yapılması lazım. Rant bir kenara bırakılıp önce insan, önce şehir, önce tabiat, önce Munzur dememiz lazım. Ancak bu şekilde kentsel yenilenme yapılırsa gelecek nesiller için güzel bir iş yapmış oluruz ama bunun dışında yapılacak her şey bu kadim şehre verilmiş en büyük zarar olacaktır.” dedi.

Babacan, Sütlüce’deki atık tesisine de değindi ve şunları söyledi:

Tunceli’de Sütlüce köyü yakınlarında bir katı atık projesi var. Bu projenin onayını kim vermiş? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yani şu andaki İstanbul Büyükşehir adayı. Elli dört bin dokuz yüz ağacın kesileceği söyleniyor. Pülümür çayının saha içinde olduğu kokusu, gürültüsü, doğaya vereceği zararla bunun çabası. Burada yaşayan insanların itirazına rağmen onların alanına dokunulmasına bir razı değiliz. Kaç ağaç kesilecek? Doğaya zarar nedir? Tüm bunlara rağmen ÇED raporu nasıl oldu da çıktı? Bütün bunların sorgulanması gerekiyor. Bölgedeki yaban hayvanları ve tabiat ne olacak? Kamuoyu konuyla ilgili aydınlatılmalı ki bu projeye onay verenler çıkıp anlatmalı. Kamuoyundaki bu kadar yükselen feryadı ve endişeyi giderecek bir açıklama getirmek zorundayız. Biz buradan açıkça söylüyoruz dışarıdan hiçbir elin, hiçbir gücün dokunmasına karşı değiliz. Hiçbir güç Tunceli’nin suyunu kirletemez. Değerli arkadaşlar, bir başka önemli konu, Naci Görür hocamız diyor ki Dersim için gece uykularım kaçıyor. YouTube’da bilirsiniz bir program yapıyorum konuk alarak. Naci hocayla güzel bir deprem konulu sohbet yaptık. Bizim YouTube kanallarımızda da yayınladık. Hala orada duruyor. Ne diyor Naci Görür hoca? En tehlikeli il Tunceli. Halk arasında bir söz vardır. Kaza geliyorum demez diye. Ama Tunceli deprem geliyorum diyor. Neden? Çünkü bu bölgedeki yedi su fay hattı iki yüz elli yılda deprem üretiyor ve bu süre dolmuş artık. Burada her an her saniye bir deprem olabilir. Bu yüzden bir an önce Tunceli’de deprem hazırlıklarının başlaması gerekiyor.

Babacan, belediyecilik anlayışlarında parti ayrımı olmadığını dile getirerek, “Belediye herkese adil bir hizmet sunmak zorundadır. Dersim coğrafyasını, buranın lezzetini, kültürünü, doğasını tanıtan etkinlikleri artırmamız gerekiyor. Onlara bir şehir nasıl yönetilir göstereceğiz ki ülke nasıl yönetilir anlasınlar.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

 

Babacan Dersim’de: Dersim coğrafyasını, buranın lezzetini, kültürünü, doğasını tanıtan etkinlikleri artırmamız gerekiyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA