Metropoll’den araştırma: Cumhur düşüyor, DEM Parti ve YRP yükseliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metropoll Araştırma, Türkiye genelinde partilerin son oy durumlarını ortaya koyan bir anket yaptı. Sonuçlara göre AKP, Türkiye genelinde kan kaybediyor. Araştırmaya göre Cumhur İttifakı ortağı MHP’de oy kaybı yaşanıyor. İYİ Parti’ye desteğin düştüğünü gösteren sonuçlara göre ise DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi oylarını artırdı.

Araştırma kapsamında katılımcılara “Bu pazar milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Katılımcıların verdiği yanıtlara göre kararsızlar dağıtıldığında AKP’nin aldığı destek yüzde 33.2 olarak ölçüldü. 14 Mayıs seçimlerinde AKP’nin elde ettiği oy oranı yüzde 35,32.

Cumhur İttifakı ortağı MHP’de de önceki seçime kıyasla yaklaşık 2 puanlık bir kayıp var. 14 Mayıs’ta yüzde 10,04 alan MHP’nin oy oranı yüzde 8,4’e düştü.

İYİ Parti de destek kaybediyor. Meral Akşener’in partisi, yüzde 9,90’lık oy oranından yüzde 9,2’ye düştü.

Ankete göre CHP yüzde 25,2 ile, önceki seçimde aldığı yüzde 25,41’in gerisinde gözüküyor. Anket sonuçlarında iki partinin dikkat çekici yükselişi var.

Buna göre yerel seçimlere tek başına girme karar alan DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi oylarını artırıyor.

DEM Parti’ye olan destek seçim barajının üstüne çıktı ve yüzde 11,5 oldu. DEM Parti (HDP), önceki seçimlerde yüzde 8,79 almıştı.

Fatih Erbakan’ın liderliğini yaptığı Yeniden Refah Partisi de yükselişte. Önceki seçimde yüzde 2,86 alan Yeniden Refah, ankete göre oy oranını yüzde 5,8’e çıkardı.

Metropoll’den araştırma: Cumhur düşüyor, DEM Parti ve YRP yükseliyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA