Diyarbakır’da milyonların katılımıyla Newroz ateşi yakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da gerçekleştirilen final Newroz’u kutlamalarında ateş yakıldı. Bağlarilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla kutlamalar gerçekleştiriliyor. Coşkulu kutlamalarda Newroz ateşi yakıldı.

Diyarbakır Newrozu’nda büyük bir coşkuyla sahneye çıkan DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Doğan Hatun ve Serra Bucak, 31 Mart’ta kayyımları Ankara’ya göndereceklerini vurguladı.

Gültan Kışanak’ın mesajı

Görkemli Newroz kutlamalarında, bir dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı iken tutuklanan ve şu an DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı olan tutsak Gültan Kışanak’ın mesajı okundu.

Kışanak’ın mesajı şöyle:

“Amed Newroz’unu direnç ve umutla selamlıyorum.

Selam olsun Newroz ateşi etrafında buluşanlara…

Selam olsun zulme karşı direnenlere…

Selam olsun özgürlük sevdasıyla yanıp tutuşanlara…

Selam olsun Newroz meşalesini elden ele dört bir yana taşıyanlara…

Newroz, halkları özgürlük ve barış halayında yan yana getiren tarihi bir mirastır.

Ey tarih, umutlan! Mirasın emin ellerde.

Newroz’un Kürtler açısından daha özel anlamları var fakat Newroz bütün Ortadoğu halklarının, Kafkas halklarının ortak bayramıdır, bu anlamda da son derece önemlidir.

Demek ki, bayramlarımızı ortaklaştırabiliyorsak; acılarımızı da ortaklaştırabilir, çözümlerimizi de ortaklaştırabiliriz.

Newroz baharın müjdecisidir. Newroz ateşi bütün soğukluğu, karakışı geride bırakan, herkesin yüreğine sımsıcak yeni umutlar müjdeleyen bir bayramdır. Bütün halklar için böyledir.

Newroz baharın, değişimin müjdecisidir. Newroz gelince karakışı geride bırakır, Newroz’un sıcaklığına ve rengarenk baharına kapılarımızı açarız. O nedenle, Newroz mazlumların, ezilenlerin baharı; zalimlerin, despotların ise karakışıdır. Çünkü yaşamın özünde özgürlük vardır, baskı, zulüm esaret egemenlerin icadıdır. Yaşam her zaman özüne kavuşmak için direnir ve kazanır. Bu kez de öyle olacak, yaşam kazanacak, özgürlük kazanacak, Newroz kazanacak.

Newroz DEM’i, şimdi yaşamı ve özgürlüğü kazanmanın DEM’i!

Em li vir bûn, em li vir in û em ê her dem li vir bin. (Buradaydık, buradayız ve burada olacağız)

Diyarbakır’da milyonların katılımıyla Newroz ateşi yakıldı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA