SMF’den Hozat’ta büro açılışı: Dersim halkı her türden gericiliğe barikat olmaya devam edecektir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SMF’nin Hozat’ta açtığı büro açılışında konuşan Hozat ittifak adayı Atilla Bulut, “Bu seçim madencilik faaliyetleriyle suyumuzu doğamızı ve çevremizi talan edenlere dur deme seçimidir” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Dersim’de 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını Hozat’ta seçim bürosu bürosu açılışıyla sürdürdü. Açılış öncesinde Hozat girişinde oluşturulan konvoyla Hozat’ın mahalleri dolaşıldı. Konvoydan sonra Hozat meydanında toplanan kitle seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, “Söz, yetki ,karar Hozat halkına” sloganı atan kitlenin coşkusu dikkat çekti. İttifak bileşenlerinin katıldığı açılışa, davul, zurna ve halaylar ile coşkulu bir biçimde devam etti.

Açılışta ilk olarak konuşan Emek Partisi’nin Pertek ittifak adayı Kenan Çetin, “Onurun emeğin inancın temsili Hozat halkı kazanacak, kadınlar kazanacak, ekoloji kazanacak, yerel ekonomi kazanacak, yerel insan kaynağımız kazanacak, birlikte kazanacağız, sizlerle kazanacağız” dedi.

“Birlikte güçlü olacağız, birlikte kazanacağız”

Dem Parti temsilcisi İbrahim Kasun da, “Tarihimizden, kültürümüzden olan bir şeyi gerçekleştirdik. Dersim rızalık şehridir. Çok parçalı duruşun bu şehre katacağı bir şey yoktur. Onun için genel seçimlerde emek özgürlük bloğunu oluşturduk ve kazandık. Şimdi yerel seçimlerde de yerel demokrasiyi yerinde yeniden inşa etmek için bir araya geldik. Yerelde oluşturduğumuz ittifaklarla temel hedefimiz kent uzlaşı kapsamında hem Hozat’ta kazanmak, hem diğer ilçelerde kazanmak, hem de Dersim merkezde kazanmaktır. Evet birlikte güçlü olacağız, birlikte kazanacağız” dedi.

Partizan adına Hozat halkını selamlayan Leyla Elma ise “Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Hozat ittifakıyla birlikte sahada çalışarak kazanacağız” dedi.

“Dersim halkı her türden gericiliğe barikat olmaya devam edecektir”

SMF adına söz alan SMF MYK üyesi Mahir Gürz de şunları söyledi: “Hozat halkı yaşadığımız bütün acıların yoksulluğun sömürünün savaşın toplumsal cürümenin farkında dolayısıyla buradan tekrardan ayrıntılı politik değerlendirmelerde bulunmayacağız. Şunu belirtmek gerekiyor, başta faşizm ve onun bugün ki temsilcisi AKP-MHP faşist iktidarı bugün ülkemizi cehenneme çevirmiş bulunmaktadır ve AKP-MHP faşist iktidarının ezilenlere, Kürt ulusuna topyekün stratejik bir saldırı içerisindedir. Bu katmerleşmişini en boyutlu yaşandığı yerlerden biri de Dersimdir. Düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Dersim’in doğasına düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Dersim’in demokratik, devrimci birikimlerine düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Dersim’in inancına düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Kadınlara düşman, adalete düşman, emeğe düşman bir gerici iktidarla karşı karşıyayız. Fakat bunun karşısında devrimciler var. Bu ceberut iktidar karşısında devrimciler, emekçiler, komünistler var. Dolayısıyla dün olduğu gibi bugün de Dersim ve Dersim halkı tarihsel devrimci birikimlerine ve direniş geleneğine yaslanarak bu saldırılara ve her türden gericiliğe bugün de barikat olmaya devam edecektir.

Demokratik, halkçı yerel yönetimler etrafında kenetlenelim

31 mart seçimlerinde birçok burjuva partide aday olanlar; halkın yoksulluğunu, halkın emeğini, halkın çilesini ve halkın taleplerini kendi iktidarlarına payanda yapmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyelim. Biz biliyoruz ki Hozat halkı devrimci, demokratik yerel yönetimler noktasında önemli bir birikime tecrübeye sahip. Dolayısıyla bu tarihsel birikimlerin bize ve mücadele alanlarımıza 31 Mart’ta da demokratik, halkçı yerel yönetimleri Hozat’ta iktidar yapacaktır. Demokratik halkçı yerel yönetimlerle Hozat’ı yeniden inşa edeceğiz. AKP, CHP ve MHP ile bütün burjuva partilerinin Hozat halkına, Dersim halkına vereceği hiçbir şey yoktur. Çünkü onların belediyeden anladığı soygundur, hırsızlıktır, sömürüdür, halkın olanaklarını sermayeye peşkeş çekmektir. Hozat halkı geçmişte oldu gibi bugün de burjuva partilere geçit vermeyecektir. Son bir sözümüzüde kendini soldan tarif eden, emekten tarif eden bazı arkadaşlarımızın da, dostlarımızın da, maalesef oluşan demokratik, devrimci ittifakın karşısında konum almalarının burada tarafımızdan eleştirildiğini de açıktan belirtelim. Emekten yana olanların, adaletten yana olanların yeri demokratik, halkçı yerel yönetimler etrafında kenetlenmektir.”

“Bu seçim madencilik faaliyetleriyle suyumuzu doğamızı ve çevremizi talan edenlere dur deme seçimidir”

Son olarak söz alan Hozat İttifakı adayı Atilla Bulut, halkı selamlayarak şunları söyledi: “Baskılara, sürgün dayatmalarına, asimilasyon politikalarına karşı direnerek yaşamını var eden onurlu Hozat halkı, toprağımızın hafızası değer büyüklerimiz, her türlü yoksulluğa karşı direnen fedakar kadınlar ve anneler, binbir zorluğa rağmen alın teriyle üreten, biçmeye ve ekmeye devam eden toprağa can veren çiftçilerimiz, köylülerimiz, geleceği ve umutları ellerinden alınmış gençlerimiz hoş geldiniz. Burada yapacağımız bir açılış bürosu konuşmasından ziyade, son yıllarda giderek derinleşen yoksulluğa, adaletsizliğe, örgütsüzlüğe ve asimilasyon politikalarına karşı örgütlü bilinçli bir duruş sergileme ve her türlü dayatmaya hep birlikte karşı çıkma mücadelesidir. 27 gün sonra ülkemizin ve ilçemizin kaderini yerel yönetimler açısından 5 yıllığına belirleyecek bir seçim yapacağız. Bu seçim yoksulluk ve ekonomik kriz derinleştikçe halkın üzerindeki baskının dozunu daha da arttıran tek adam rejimine dur deme seçimidir. Bu seçim anayasa ve hukuk kurallarını hiçe sayan ve hukuk tanımazlara ders verme seçimidir. Bu seçim ülkemizdeki eğitim sistemini cemaatlere ve gericilere peşkeş çekenlere dur deme seçimidir. Bu seçim daha fazla para için Soma’da Ermenek’te İliç’te ve Zonguldak’ta iş cinayetlerinde öldürülen işçilerin hesaplarını sorma seçimidir. Bu seçim madencilik faaliyetleriyle suyumuzu, doğamızı ve çevremizi talan edenlere dur deme seçimidir. Evet ilçemizi seviyoruz ve ilçenin sorunlarını ancak devrimci iradeye sahip demokratik katılımcı, kolektif bir yönetim anlayışına sahip bir yerel yönetim bakış açısıyla çözülebileceğine inanıyoruz.

“Mutlaka kazanacağız”

Demokratik ve halkçı bir belediyecilik anlayışıyla siz halkımıza sözümüzdür; depreme karşı dirençli bir kent oluşturmak için uzmanlarla birlikte çözümler üreteceğiz. Son dönemlerde artan göç sorununa ve gençleri üretim politikalarına katıp onların kendi topraklarında yaşamalarını sağlayacağız. Kadın dayanışma merkezleri, gençlik kültür merkezleri, madde bağımlılığıyla mücadele ve gençlik danışma merkezleriyle birçok kurum ve kuruluşlarla kültür ve sanat alanında eğitimler yaparak gençlerimizin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlayacağız. Mahallelerimizde belirli periyotlarla halk toplantıları yaparak sorunların yerinden tespiti ve halk meclisleri ile yönetimi bir arada tutup birlikte yönetmeyi sağlayacağız. Dersim hafıza müzesini oluşturup geçmişte ve geleceğe ışık tutacağız. Mevcut cemevi yönetimiyle ve kanaat önderleriyle birlikte hazırlayacağımız projelerle inançlarımıza sahip çıkacağız. Çevre ve doğa mücadelesini sonuna kadar savunacağız. İlçemizin imar durumunu yeniden ele alıp ilçemizi ranta kapatacağız, köylere dönüş projeleri hazırlayarak köylerimizi tekrar yaşama açacağız. Köy kooperatiflerini oluşturup kadınlarımıza ve gençlerimize sağlayacağımız istihdam alanlarıyla nüfusumuzu yeniden kendi memleketlerinde yaşamalarını sağlayacağız. Sözlerimi bize inanmayanlara, inancını kaybetmişlere ve halkın örgütlü gücünü küçümseyenlere seslenerek bitirmek istiyorum; “Ey her şey bitti diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler, ne kırlarda direnen çiçekler, ne kentlerde devleşen öfkeler, henüz elveda demediler. Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız.”

Etkinlik, seçim bürosunun açılışından sonra çekilen halaylarla son buldu.

SMF’den Hozat’ta büro açılışı: Dersim halkı her türden gericiliğe barikat olmaya devam edecektir
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA