DEM Parti Mazgirt-Akpazar adayları: İrademizi geri alacağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Peri (Akpazar) beldesinde seçim çalışmalarına başladı. Burada bir konuşma yapan Belediye Eş Başkan adayı Orhan Çelebi, “Peri’mizi kayyımdan almıştık ama bu yönetim şeklini beğenmeyen iktidar, iradenizi gasp ederek yeniden kayyım atadı. Biz burada yaşamaya ve bu halkın iradesi olmaya devam edeceğiz. Yeniden el ele vererek belediyemizi geri almak istiyoruz” dedi.

DEM Parti, Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Peri (Akpazar) beldesinde seçim çalışmalarına başladı.
2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen ve yerine kayyım atanıp tutuklanan Eski Eş Başkan Orhan Çelebi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrar aday gösterildi.
Peri’deki seçim çalışmalarına Dersim Belediye Eş Başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersim yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Peri’ye bağlı, Seyitli Köprüsü, Sörek, Örs, Pahnik, Basü ve Akpazar merkezinde esnaf ve ev ziyaretleri yapıldı. Peri Belediye Eş Başkan adayları Orhan Çelebi ve Naciye Aslan, ziyaretlerde halkın sorunlarını dinlerken, çözüm önerilerini anlattılar. Yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Burada konuşan Belediye Eş Başkan adayı Orhan Çelebi, kayyım atanan belediyenin Peri’de ortaya hiçbir çalışma koymadığına dikkat çekerken yurttaşlar, “Alevi köyüne bir tane Cemevi ya da taziye evi yapmadılar” diyerek kayyıma tepki gösterdi.
Çelebi, şöyle devam etti:
“Sizlerle birlikte, irademizle Peri’mizi kayyımdan almıştık ama bu yönetim şeklini beğenmeyen iktidar iradenizi gasp ederek yeniden kayyım atadı. Biz burada yaşamaya ve bu halkın iradesi olmaya devam edeceğiz. Yeniden el ele vererek belediyemizi geri almak istiyoruz. Bu nedenle yola revan olduk. Yarım kalan projelerimiz vardı, bunları hayata geçirmek için yeniden başlayacağız. ‘Yeniden kayyım atanır’ tartışmalarına hiç gerek yok. Bu tartışmaların bir anlamı yok. Biz irademize sahip çıkacağız. Kayyım da atansa yeniden alacağız. AKP’nin yalan ve talan politikalarına kanmadan yolumuza devam edeceğiz.”

DEM Parti Mazgirt-Akpazar adayları: İrademizi geri alacağız
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA