Eğitim Sen’den MEB müfredatına karşı ortak mücadele çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen yaptığı açıklamada MEB’in yeni eğitim müfredatına karşı kitle örgütleri ve siyasi partilerle bir mücadele programı oluşturacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adlı yeni müfredata karşı, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte yürütülecek ortak mücadele programı için basın toplantısı düzenledi.

Ankara’da Eğitim Sen Genel Merkezi’nde yapılan toplantı konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, müfredatın hazırlığının arka planında tarikat ve cemaatlerin olduğunu bildiklerini söyledi.

Mücadele programı oluşturulacak

Irmak, “Bu müfredatın geri çekilmesi, uygulanmaması, ülkeye uygun bir müfredat yapılması için kitle örgütleri, siyasi partilerle bir mücadele programı oluşturacağız” dedi.

100 yıl öncesinin gerisinde müfredat

Bakanlığın müfredat hazırlığı için kimlerle çalıştay yaptığını hangi kurumları dâhil ettiğini açıklamadığını dile getiren Irmak şunları söyledi: “Tarihi yeni ama içeriği 100 yıl öncesinin dahi gerisinde olan müfredat imzalandı. Bakanlık kamuoyuna açıkladığı müfredatla ilgili 1 hafta süre vererek öneri, görüş ve eleştiriye açtığını ifade etmişti. Sürenin az olduğunu ifade edenlere süreyi yüzde 50 arttırıyoruz diyerek adeta dalga geçer gibi 10 güne çıkardığını açıkladı. Hazırlık süresinin 10 yıl olduğu müfredata 10 gün içinde görüş ve öneri istiyordu. Bu kadar çok öneri ve görüşü bu kadar kısa sürede nasıl değerlendirdikleri bu görüş ve önerilerin neler olduğuna dair bütün sorularda havada kaldı. Her şeyin ne kadar kurgu olduğunu, yaptıkları bu tür faaliyetlerinde ne kadar ciddiyetsiz ve formalite olduğunu, bir orta oyunu oynadıklarını bu süreçte net bir şekilde gördük.”

Yangından mal kaçırırcasına çok hızlı bir sürecin işletildiğini vurgulayan Irmak, buna karşı her alanda mücadele edeceklerini söyledi.

Eğitim Sen’den MEB müfredatına karşı ortak mücadele çağrısı
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA