AFAD duyurdu: Dersim’de hak sahipliği başvuruları başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 2023’te merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerde resmi rakamlara göre en az 50 bin 783 kişi hayatını kaybetti. 11 ili derinden etkileyen depremlerin ardından bölge illeri de afet kapsamına alındı. Afet kapsamına alınan Tunceli’de de bazı evlerde hasar meydana geldi. 2019 yılında yaşanan Elazığ Sivrice depremi de ilimizi etkilemişti. Bu kapsamda Acil Afet Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından Tunceli’nin de afet bölgesi kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Hak Sahipliği Başvuruları Başladı

Munzur Press’in haberine göre, çok sayıda hak sahibini mağdur eden deprem felaketinde 7 ay geride kalırken, AFAD Afetzede Hak Sahipliği için başvuru sürecine ilişkin açıklama yaptı. Evleri yıkılan, hasarlı olan veya oturulmayacak durumda olan kişiler için hak sahipliği başvurunun 25 Ekim’de başlayacağı duyuruldu. Konutu, iş yeri veya ahırı yıkık yada kullanılamaz halde bulunan vatandaşlar için Afet Kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verilecek.

Komisyon İnceleme Yapacak

Müracaatların tamamlanmasının ardından AFAD bünyesinde ‘Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu’ oluşturulacak. Komisyon tarafından yapılacak inceleme sonrası hak sahipliği başvurusu kabul edilenler için süreç başlatılmış olacak. Söz konusu krediden yararlanmak isteyen vatandaşlar 25 Ekim – 25 Aralık tarihleri arasında E-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

AFAD duyurdu: Dersim’de hak sahipliği başvuruları başlıyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA