Dersim’in Peri beldesi 2 Haziran’da seçime gidiyor: Eş başkan adaylarından çok dilli hizmet vaadi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Perî (Akpazar) beldesinde, 31 Mart’ta yapılan seçimler AKP’nin itirazı üzerine yenileniyor. Beldenin Örs Mahallesi’nde kurulan sandıkta yaklaşık 20 seçmene, sandık kurulu tarafından belediye başkanlığı pusulası verilmediği iddiasıyla yapılan başvuru, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kabul edildi. İtiraz sonucu beldede seçimler iptal edilerek, 2 Haziran’da yeniden sandık kurulmasına karar verildi.

Bir önceki dönem Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kazandığı Perî Belediyesi’ne, 13 Kasım 2019’da kayyım atandı. 2019’dan bu yana kayyım ile yönetilen belde belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Dêrsim İttifakı çalışmalarını sürdürüyor.

Perî Belediye Eşbaşkan adayları Orhan Çelebi ve Naciye Aslan, gasp edilen belediyeyi halkla birlikte yönetmek için seçim çalışmalarına hız verdi.

Eşbaşkan adayı Naciye Aslan (52), kayyım atandıktan sonra halkın mağdur edildiğini belirterek, belediyenin kapılarının halka kapandığını dile getirdi. Aslan, “İnsanlar bir sürü sorunla karşı karşıya, yol sorunu, gençlerin memleketlerinde kalmamaları gibi bir sürü sorun ortaya çıkmış durumda” diye belirtti.

‘ÇALIŞMA OLANAKLARINI ARTTIRACAĞIZ’

İlçeye dair birçok projeleri olduğunu söyleyen Aslan, “Gençlerin çalışabileceği bir alanları yok. Çalışma alanları olmadığı için gençler ya il dışına ya da yurt dışına çıkmak zorunda kalıyor. Böylelikle Perî’nin nüfusunu yaşlı kesim oluşturuyor. Daha önce nüfusu 7 bin olan Perî’nin şimdiki nüfusu 2 bine kadar düştü. Biz DEM Parti olarak projelerimizle çalışma olanaklarını artırıp, gençlerimizin memleketlerinde kalmalarını sağlayacağız. Bununla birlikte halk meclisleri kurarak, halkımızla birlikte projelerimizi belirleyip, yaşama geçireceğiz. Yine kadınlarla birlikte kooperatiflerle dışarıya açılmak istiyoruz” dedi.

‘TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ’

Beldede tarım ve hayvancılığın yaşanan krizler nedeniyle yapılamadığını vurgulayan Aslan, “İnsanlarımız imkanları el vermediği için tarlalarını süremeyecek durumda. Dışarıdan gelenlere kiralamak zorunda kalıyorlar” diye belirtti. Aslan bu sorunu belediye olarak çözeceklerini belirterek, “Halk tarlasını kendi kullanabilsin diye belediyenin imkanlarıyla, traktör, biçer gibi araçları sağlayacağız. Halkın kendi kazancını elde edebilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Burada arıcılık yapılıyor. Ancak devlet politikası arıcılığa da zarar verdi. Ziraat mühendisleriyle arıcıları bilinçlendirme çalışması yapacağız” diye konuştu.

Halka kendi dilinde hizmet vereceklerini söyleyen Aslan, “Kürtçe ve çok dilli hizmet vereceğiz. Kürtçe kurslar açacağız. Antidemokratik yöntemlerle elimizden alınan, gasp edilen belediyemizi 2 Haziran’da geri alacağız. Yarım kalan projelerimizin üstüne yeni projeler ekleyerek, halk için çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: MA

Dersim’in Peri beldesi 2 Haziran’da seçime gidiyor: Eş başkan adaylarından çok dilli hizmet vaadi
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA