Seçime bir ay kala Pertek Belediyesi mal varlıklarını satışa çıkardı: İlçe halkı tepkili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’in Pertek ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Ruhan Alan, seçime kısa bir zaman kalmış olmasına rağmen belediyeye ait olan 85 taşınmazın satışı için ihale yapacak. Gazetelere verilen ilanla “İhalenin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre açık artırma suretiyle” yapılacağı ve açık artırma toplantısının Pertek Belediye Başkanlığı meclis toplantı salonunda 27-28-29 Şubat tarihlerinde 10.00’da yapılacağı belirtildi. Evrensel’e konuşan kentteki siyasi parti, sendika ve kitle örgütü temsilcileri bu duruma tepki gösterdiler.

Emek Partisi (EMEP) Pertek İlçe Başkanı Kasım Ülgün, belediyenin seçime bir ay kadar bir zaman kalmışken arsa satıyor olmasını eleştirerek “Daha önce de çeşitli arsa satışları yapıldı ve biz bu duruma tepki gösterdik. Ancak Belediye Başkanı ısrarla Pertek halkını dinlememeye devam ediyor. Bu etik olmadığı gibi suçtur da” dedi. CHP ilçe örgütüyle de bu durumu görüştüklerini ama karşılık alamadıklarını belirten Ülgün, ilçe örgütü olarak hem belediyeye dilekçe verdiklerini hem de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Ülgün “Bu giderayak belediyenin mal varlığını boşaltma girişimidir” dedi.

“TARIMSAL ÜRETİM ZARAR GÖRECEK”

Tüm Köy-Sen Dersim Şube Başkanı Aziz Murat ise arsa satışlarının gerekçesinin işçi ödemelerini yapmak olarak gösterdiklerini söyledi. “Bugüne kadar satılan arazilerin parasının ne olduğu belli değil. Belediye bütçesi şeffaf değil. Feribot kötü durumda, güvenlik tehlikesi var, tedbir alınmıyor. İşçi ücretleri ödenmezken göz boyama üzere başkaca işler yapıyorlar” diyen Murat, imara açılan arazilerin etrafındaki sulu tarım yapılan ziraat arazilerinin de kullanılamaz hale geleceğini ifade etti. Murat, “Tarımsal üretim zarar görecek.  İlçede zaten oturup nefes alacak yer yok. Bu kararla ilçe iyice beton ile dolacak. Belediyenin feribot ve arazi satışından ciddi geliri var. Ama bu gelir halk için harcanmıyor ranta gidiyor” dedi.

“AMAÇ BÜTÇEYE KATKI DEĞİL RANT”

Pertek Sivil Toplum Kuruluşu Platformundan Mehmet Zülfü Yolga da bu meselenin geçtiğimiz sene belediyenin yaptığı arazi takası ile başladığını anlattı: “Belediye değersiz bir arazi karşılığında elindeki oldukça değerli bir araziyi takas etti. Böylece hem belediye zarara uğratıldı hem de belediyeye ait araziler yandaşlara peşkeş çekildi. Ayrıca bu takas kararı belediye meclis toplantısından sonra tutanağa eklenen bir madde ile usulsüz alındı” dedi. Şimdi de seçime kısa bir zaman kala belediyeye ait 85 parsel arsanın satışa çıkarıldığını belirten Yolga, “Daha önce yapılan aracı satışlarında olduğu gibi bunun da amacı belediye bütçesine katkı yapmak değil rant sağlamaktır” diye konuştu.

KENDİ PARTİSİ DE KARŞI ÇIKTI

Belediye Başkanının tutumuna kendi partisinden de tepki geldi. CHP İlçe Başkanı Abidin Erdoğan seçim öncesi arsa satışının etik olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Hem arazi satışı hem takası noktasında belediye meclis üyelerimiz ile hayır oyu vermeleri noktasında görüştük. Ancak belediye başkanının kararına etki edemedik. Arazi ve diğer halka ait değerlerin satılmasına karşıyız. Arazi satışı olursa bile arazi bedeli ile halka hizmet götürülmeli veya ilçeye eser kazandırılmalıdır.”

BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMADI

İddiaları sormak üzere ulaşmaya çalıştığımız Belediye Başkanı Ruhan Alan ise aramalarımıza ve mesajlarımıza geri dönüş sağlamadı.

Kaynak: Evrensel

Seçime bir ay kala Pertek Belediyesi mal varlıklarını satışa çıkardı: İlçe halkı tepkili
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA