Tunceli Cemevi pirlerinden ortak açıklama: Bu mekan Hakk’a ve halka hizmet vasfını yitirdi, cenaze kaldırma mekanı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu üyesi, Kureyşan Ocağı pirlerinden Ali Önal, Tunceli Cemevi’nde hizmet veren diğer pirlerle birlikte açıklama yaparak, “Tunceli Cemevi Hakk’a ve halka hizmet vasıflarını yitirmekle birlikte sadece ‘cenaze kaldırma evi’ konumuna gelmiştir. Cemevine tepki olarak halkımız artık ‘Hayır’ yemeklerini bile restoranlarda vermektedirler” dedi ve 28 Ocak’ta yapılacak genel kurulda aday olduğunu açıkladı.

“CEMEVİNDE YAŞANAN SORUNLARIN FARKINDAYIM”

“Ana toprağımız olan Dersim’de de inancımızın, kültürümüzün, dilimizin yaşatılması için çaba sarf etmekteyiz” diyen Ali Önal, açıklamasında şunları kayda geçirdi:

“Sevgili canlar bizde sizler gibi Dersim’de yaşıyoruz ve kentteki diğer sorunlar ile birlikte ‘Tunceli Cemevi’ nezdindeki sorunların da farkındayız.

Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği-Tunceli Cemevi yönetim kurulu üyeliğimiz ve hizmetlerimiz ile bu sorunların bir parçası olarak görünsek de şunu samimiyetimizle bilmenizi isteriz ki durduğumuz yerdeki varlığımız sorunların çözümü için yeterli olmasa da en azından bu sorunların büyük boyutlara ulaşmasına engel olmuştur.

“TUNCELİ CEMEVİ, CENAZE KALDIRMA EVİ OLMUŞTUR”

İnancımıza şehirleşme veya kentlere göç ile dahil olan Cemevleri, Alevilerin inançsal, sosyal ve kültürel yaşam alanları olmakla beraber toplumsal sorunların çözümü, yardımlaşma ve dayanışma merkezleri görevlerini de üstlenmiştir.

Cem evleri barış, özgürlük, eşitlik, ibadet, sevgi, ikrar verme, yargılama ve karar verme, aynı zamanda Hakk’a ve halka hizmet evleridir. Bugün geldiğimiz noktada Tunceli Cemevi bu vasıflarını yitirmekle birlikte sadece ‘cenaze kaldırma evi’ konumuna gelmiştir. Cemevine tepki olarak halkımız artık ‘Hayır’ yemeklerini bile restoranlarda vermektedirler.

“BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN TÜM CANLAR İNANCINA DUYARLIDIR”

Kaldı ki bu topraklarda yaşayan tüm canlar inancına duyarlı ve itikatlı insanlardır. Ziyaretlerine, dergahlarına sahip çıktıkları gibi sonradan inanca dahil olsalar bile cemevlerine sahip çıkmışlardır.

Sevgili canlar bizler Cemevimizin sorunlarının çözümünün sizlerin desteği ile olacağının bilincindeyiz.
Cemevimizin sorunlarının çözümünün yanı sıra inancımızın, kültürümüzün, dilimizin yaşatılması için sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu ve 28 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan genel kurulda Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği ve Tunceli Cemevi yönetimin de değişim istediğimizi ve bu göreve de talip olduğumu bildiririm. Bu süreçte siz değerli halkımızın ve Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği üyelerimizin desteğini beklerim.”

Kaynak: Pirha

Tunceli Cemevi pirlerinden ortak açıklama: Bu mekan Hakk’a ve halka hizmet vasfını yitirdi, cenaze kaldırma mekanı oldu
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA