Kadınlardan Kobane’ye Destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

komisyonu kobaneye saldırılarına karşı basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Dersim Eğitim-Sen Kadın Temsilcisi Meral Uç, Kobane halkı için 1 haftalık yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Dersim Eğitim-Sen Kadın Komisyonu, KESK Dersim İl binasında bir araya gelerek, IŞİD çetelerinin Kobane halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Dersim Eğitim-Sen Kadın Temsilcisi Meral Uç, IŞİD çetelerinin Kobane halkına yönelik ciddi saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, Dersim Belediyesi ile ortak olarak Kobane halkı için 1 haftalık yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti. Ezidi halkı ile bir arada olmak, acılarını paylaşmanın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Uç, Dersim halkı olarak bu süreçte sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

 

Dersim Belediyesi ile birlikte başlatılan yardım kampanyasında özellikle çocuk ve kadınlara yönelik ihtiyaç malzemelerinin toplanacağını aktaran Uç, ihtiyaçların toplanmasının ardından kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte Kobane halkını ziyaret edeceklerini, yardımlarla birlikte yola çıkılacağını ifade etti. Uç, başlatılan kampanyaya tüm Dersim halkının destek vermesini gerektiğini belirterek, kampanya kapsamında ihtiyaçlar için Dersimli yurttaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Kadınlardan Kobane’ye Destek
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA