DEM Parti Milletvekili Kordu: Dersim’de deprem öncesi tedbirler yerine, sonrasına ilişkin tedbirler alınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim’de olası bir deprem öncesine ilişkin tedbirlerin alınmamasını Meclis gündemine taşıdı. Kordu, “Dersim’de hâlâ deprem öncesi tedbirlerin alınması yerine, deprem sonrasına ilişkin tedbir alınması, ilgili kurumların acil olarak önlerine koyması gereken sorunlardan bir tanesidir” dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından uzmanlar, deprem riskinin yüksek olduğu Dersim’e yönelik uyarılarını yapıyor ancak yetkililer henüz deprem çalışması yapmadı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim’de deprem öncesine ilişkin tedbirlerin alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Dersim’de deprem öncesi tedbirlerin alınması için uyarılar yapmaya devam ettiklerini söyleyen Ayten Kordu, “Bütçeler ‘özel güvenlik’ adı altında savaşa değil, halkın temel ihtiyaçlarına ayrılmalıdır. Fakat bütçe eğitime, sağlığa, işsizliğe, yoksulluğa ayrılmadığı gibi, gençleri geleceksizliğe mahkûm eden, göç yollarını göstererek başka ülkelerde mülteci olarak yaşamalarının önünü sonuna kadar açmaktadır. Tüm sivil toplum örgütleri ve bilim insanlarının bağırırcasına ‘Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür’ dediği hâlde Dersim’de hâlâ deprem öncesi tedbirlerin alınması yerine, deprem sonrası tedbirlerin düşünülerek tedbir alınması, yine ilgili kurumların acil olarak önlerine koyması gereken sorunlardan bir tanesidir” dedi.

DEM Parti Milletvekili Kordu: Dersim’de deprem öncesi tedbirler yerine, sonrasına ilişkin tedbirler alınıyor
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA