DEM Parti Diyarbakır adayı 58 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden Faik Bucak’ın torunu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da iptal edilen ikinci ön seçimler sonrası yeniden yapılan ön seçimlerde, kadın eş başkan Serra Bucak oldu.

Dün kadın adaylar için yapılan ikinci tur seçimlerde, Serra Bucak oyların yüzde 55’ini aldı. 4 bin 875 oy alan Bucak, rakibi Gülşen Özer’i 1724 oyla geçti. Cağaloğlu Anadolu Lisesi sonrası, Köln Üniversitesi’nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji okuyan Serra Bucak; 2006’dan beri Bağlar, Diyarbakır Büyükşehir belediyelerined çalıştı. ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Serra Bucak; uzun yıllardır siyasi yaşamın içinde.

Erkek eş başkan adayları arasında ise yarış Garip Kandemir ve Doğan Hatun arasında geçecek.

Faik Bucak kimdir?

Serra Bucak; Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye’nin (KDP-T) genel başkanı, hukukçu ve şair Faik Bucak’ın torunu. Faik Bucak, 4 Temmuz 1966’da Şanlıurfa’da silahlı saldırıya uğramış, bedenine isabet eden 18 kurşunla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

1949’da hakimlik yapmaya başmayan Faik Bucak; daha sonra serbest avukatlık yaptı ve 1960 darbesinin ardından ailesiyle Sivas’a, ardından da Balıkesir’e sürgün edildi. Bir süre cezaevinde kalan Faik Bucak; 11 Temmuz 1965’te Kürtler için özerklik talep eden KDP-T’yi kurdu. Partisinin kuruluşundan bir yıl kadar sonra faili meçhul cinayete kurban giden Bucak’ın, yaralarının ölümcül olmadığı, hastanede öldürüldüğü de öne sürülmüştü.

KDP-T, 1967 yılında Devrimci Doğu Kültür Ocakları ve Türkiye İşçi Partisi ile birlikte Silvan, Batman, Ağrı ve Ankara’da Doğu Mitinglerini organize etti.

Kaynak: Independent Türkçe

DEM Parti Diyarbakır adayı 58 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden Faik Bucak’ın torunu
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA