DEM Parti Van’da 14’te 14 yaptı: Bütün belediyeler DEM Parti’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart yerel seçimlerinde Van’da 14’te 14 yaptı. DEM Parti, Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. 2019 yerel seçimlerinden dört ay sonra, Van’daki belediyelere kayyım atanmış ve eş başkanlar görevden alınmıştı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde birçok ilde oy sayma işlemlerinin sona ermesiyle, kazananlar resmi olmayan sonuçlarla belli oldu. 2019 yılındaki seçimlerin ardından kayyım atanan Van’da da sonuçlar netleşti. DEM Parti, Van’da büyük bir başarıya imza atarak, Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin tamamını açık ara farkla kazandı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ise Van Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçesinde DEM Parti büyük bir oy farkı ile seçimleri kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti Van’da yüzde 58,96 oy alırken AKP adayı ise 32,97’de kaldı.

Van’da DEM Parti, Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray ve Tuşba ilçelerini kazandı.

DEM Parti Van’da 14’te 14 yaptı: Bütün belediyeler DEM Parti’de
Giriş Yap

Dersim Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
BEDA